Több mint 2 millió forintot gyűjtöttek a családszervezetek

Minden várakozást felülmúló sikerrel zárult a Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági Vására, amelyet a Családháló is médiatámogatott. Hosszú előkészületek után, vasárnap a Millenáris Park D épülete tele volt segíteni vágyó emberekkel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
jótékonyság
2017. december 06. Közlemény

Idén is közel száz, családokat támogató civil szervezet, cég és közéleti szereplő fogott össze egy nemes célért, a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) kezdeményezésére. Több tucat kézzel készített karácsonyi portéka, változatos színpadi programok jellemezték a vásárt Advent első vasárnapján a Millenáris Parkban. Hónapok óta készültek a szebbnél szebb karácsonyfadíszek, szappanok, mécsesek és mézeskalácsok azért, hogy az árusításukból befolyó összegből lehetőség nyíljon támogatni a koraszülött kisbabák anyatejes táplálását, amely a támogatott Melletted a helyem Egyesület egyik fő célkitűzése.

A jótékony segítségnyújtás mellett a vásár remek lehetőséget kínált arra is, hogy a látogatók megismerhessék a civilek tevékenységét, hisz a standoknál mindenki maga árulta a saját készítésű karácsonyi portékáját. A vásár szervezőinek kiemelt célja volt továbbá felhívni a figyelmet az adventi készülődés valódi jelentőségére, többek között arra, hogy sokkal értékesebb lehet egy szívvel-lélekkel készült egyedi ajándék a boltban kapható méregdrága, sokszor feleslegessé váló termékeknél.

A kezdeményezéshez neves közéleti személyiségek és a gazdasági élet fontos szereplői is csatlakoztak. A jótékonysági vásár fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége volt, aki saját maga is készített a helyszínen adventi koszorúkat.

A karácsonyi portékák árusításából pár óra leforgása alatt sikerült kicsivel több, mint 2 millió forintot gyűjteni a koraszülött kisbabákat támogató és segítő Melletted a helyem Egyesület javára.

Király Nóra, a FICSAK elnöke szerint jövőre is folytatni szeretnék ezt a hagyományt, hogy nyerjen minél nagyobb teret itthon is a jótékonykodás ezen formája.

(Fotók: kiralynora.hu)