Több mint 700 millió gyereknek nincs gyerekkora

A Save the Chidren (Mentsük meg a Gyerekeket) nevű jótékonysági szervezet szerint legalább 700 millió gyerek él hátrányos helyzetű közösségekben. A betegségek, az alultápláltság, valamint a háborúk miatt gyakorlatilag nincs gyerekkoruk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. június 01. Origo

A 700 millió gyerek többsége (ami a világ gyerekeinek 25 százaléka) olyan közösségekben él, ahol nincs megfelelő egészségügy, oktatás és technológia. Ezek közül a gyerekek közül sokan szegények és diszkriminálják őket, nem lehet rendes gyerekkoruk – mondta Helle Thorning-Schmidt, a Save the Children nemzetközi vezetője.

A legnehezebb helyzetben Nyugat- és Közép-Afrikában vannak a gyerekek. A Save the Children a „Gyerekkor vége” nevű listáján 172 országot rangsorolt, Afrika adja a lista utolsó 10 országát. A legjobb országok közé tartozik, vagyis a lista elején van Norvégia, Szlovénia és Finnország, Németország a tizedik.

A szervezet szerint sokan szenvednek a diszkriminációtól, mert lányok, menekültek, vagy etnikai vagy vallási kisebbséghez tartoznak. Arra sürgetik a jelentésükben levő országokat, hogy mielőbb tegyenek valamit a megkülönböztetés ellen, és gyűjtsenek adatokat a gyerekek helyzetéről – írja a Deutsche Welle.

A cikk itt folytatódik!

Képek: Save The Children, Linkedln