Több tízezer gyerek táborozhat szinte ingyen

Az Erzsébet-program második pályázata keretében gyerekek számára szerveznek nyári táborokat - jelentette be kedden Soltész Miklós szociális államtitkár. Egymilliárd forintból 20-40 ezer gyerek juthat el a Balaton és a Velencei-tó partján fekvő állami üdülőkbe.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 03. szabo.daniel

Az Erzsébet-program második pályázata keretében gyerekek számára szerveznek nyári táborokat – jelentette be kedden Soltész Miklós szociális államtitkár. Egymilliárd forintból 20-40 ezer gyerek juthat el a Balaton és a Velencei-tó partján fekvő állami üdülőkbe.


Soltész Miklós az Erzsébet-tábort bemutató sajtótájékoztatón elmondta, az első pályázati kiírás szerint a gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátásban részesülő, nevelőszülőknél élő gyermekek, valamint általános iskolák tanulói számára nyílik meg a lehetőség.

Csak jelképes önrészt kell fizetni

A táborozási időszak június 18 és augusztus 25 között, 10 héten keresztül tart. Önrészt a szociális helyzettől függően kell fizetni, a legkedvezményesebb kategóriában csupán 1000 forintot, de a többiek is csak 5-10 ezer forintos költségre számíthatnak.

Április közepén egy újabb táborozási pályázatot tervez kiírni a Nemzeti Üdülési Alapítvány, a programba bevonják a határon túli magyar fiatalokat is. Tematikus sporttáborokat szintén szerveznének, ebben a munkában vesz részt több sportoló mellett Kovács “Kokó” István is.

A volt profi bokszoló elmondta: szeretne Magyarországon eddig még nem megvalósult tematikus sport-táborokat létrehozni, céljuk elsősorban a szabadidő hasznos eltöltését népszerűsíteni.

Kokó szerint jelenleg a magyar sport-utánpótlás nem áll túl rózsásan, ezért a tematikus táborok lehetőséget nyújtanak arra is, hogy felfedezzék a tehetséges gyerekeket. Ha nem is tudunk garantálni új bajnokokat, akkor is sok ezer gyerekkel tudunk megismertetni több sportágat – fogalmazott.

A pályázat anyaga itt érhető el.

***

Az országgyűlés a tavalyi adótörvényekben vezette be az Erzsébet-utalványt, ami teljesen felváltotta a korábbi étkezési jegyeket. A forgalmazás hasznát kizárólag a közjót szolgáló programokra fordíthatja a kibocsátó alapítvány.

Januárban szintén Soltész Miklós jelentette be egy konferencián az Erzsébet-program első elemét. Az alapítvány fogyatékkal élők, nagycsaládosok, hátrányos helyzetű idősek és szociális dolgozók számára írt ki üdülési pályázatot, a nyertesek kedvezményesen pihenhettek számos állami kezelésben lévő szállodában.

(Fotó: kormany.hu – Horváth Ernő)