Többe kerülne felnevelni egy lány gyermeket, mint egy fiút?

Nem is gondolná, mennyivel. Állítja a MoneySuperMarket.com kutatása, mely megvizsgálta, hogy egy szülő milyen költségekkel számolhat, míg gyermeke eléri a 18 éves kort.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. november 13. Család.hu

 

 

 

 

A Daily Mailben megjelent cikk az angol viszonyokkal számol, így mutatkozhatnak eltérések a hazai költségeket nézve, de ha hinni lehet a kutatásnak, az arány a világ több pontján is megegyező lehet.

A felmérés szerint egy angol családnak közel nyolcvanezer fontjába, tehát 28 millió forintjába kerül, mire felnevel egy fiú gyermeket, azonban ha ugyanennek a családnak egy lánya is születik, az ő nevelésére már ez az összeg nem lesz elég, közel száztízezer fontra, azaz több mint 38 millió forintra van szüksége egy brit famíliának, hogy átlagos körülmények mellett neveljen fel egy lányt. A különbség tehát jelentős, közel 30 ezer font.

A kutatók természetesen vizsgálták azt is, hogy mi okozhatja az eltérést. Babakorban ugyanis közel megegyező költségekkel kell számolni, azonban ahogy cseperednek fel a gyermekek, a lányok nevelése már a kezdeti időszakban is 37 százalékkal többe kerülhet. Ennek pedig az egyik indoka az, hogy sok esetben többe kerülnek a “lányos” ruhák, mint a fiúknak szánt darabok.

 

 

 

A cikk itt folytatódik!