Többen voltak kíváncsiak az életvédő aktivistára, mint a Planned Parenthood elnökére

A Talks at Google keretei között megjelent életvédő előadás már az első napon túllépte az ugyanitt megjelent abortuszpárti videó nézettségét, melyben Cecile Richards Planned Parenthood- elnök beszél. Három nap alatt pedig már közel négyszer annyian voltak kíváncsiak Stephanie Gray életvédő aktivista előadására, mint az öt hónapja közzétett abortusz-elnöki beszédre.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. november 12. Családháló

Gray, a kanadai Központ a Bioetikai Reformért társalapítója, áprilisban tartotta meg „Abortusz: Az ellentmondástól az emberségességig” című előadását az internet milliós közönsége előtt. A szókratészi kérdés-válasz módszert követve kezdeményezett eredményes párbeszédet az élet értékéről.

Gray nézettsége hamar túlszárnyalta a Planned Parenthood-elnök Richards előadásának 1200 megtekintését és már az 5000-hez közelít.

A Talks at Google című előadássorozat többek között írókat, tudósokat, színészeket, művészeket és zenészeket hív meg a Google kaliforniai központjába, hogy bemutassák a munkájukat.

Gray videójának számai nem csak azért fontosak, mert túlszárnyalnak egy abortuszpárti üzenetet, hanem azért is, mert a Google hírhedten liberális világnézetet vall magáénak.

Sokan megkérdőjelezik a cég pártatlanságát, mikor az a keresési eredményeknél elsőbbséget ad a liberálisabb weboldalaknak, vagy amikor visszautasítanak vallásos tartalmú abortusszal kapcsolatos reklámokat.

Ráadásul a Google nemrég megünnepelte a meleg büszkeség szimbólumává vált szivárványos zászló alkotóját halálának első évfordulóján és áprilisban a Google Home, a cég személyi asszisztens szoftvere egyneműek házasságát és örökbefogadási jogait támogató reklámokat tartalmazott.

Több éve hatalmas port kavart a hír, miszerint a Google eltávolította egyes terhességi központok hirdetéseit az abortuszipar kérésére. Ugyan megállapították, hogy a hír valószínűleg hamis, azért, ha valaki beírta a „nem várt terhesség” kifejezést a keresőbe, az első találat a Planned Parenthood volt.

Ezzel szemben az életvédő Gray arról beszélt Google-béli hallgatóságának, hogy kik azok, akik példaképként szolgálhatnak és miben különböznek az átlagembertől. A három tulajdonság, ami az ilyen emberekben megtalálható: mások javát nézik a maguké helyett, van perspektívájuk és a helyes dolgot teszik, akkor is, ha ez a nehezebb.

Gray ezek után tényekkel, anekdotákkal és összehasonlításokkal folytatta az érvelését, miközben tisztázta az élet fogalmának és kezdetének kérdését. Elmondta, hogyan vezetnek a fenti emberi tulajdonságok az életvédő állásponthoz.

Az utána következő kérdezz-felelek rész alatt pedig elmagyarázta, miért fontos, hogy ha párbeszédet kezdeményezünk a témáról, akár baráti, akár ellenséges környezetben, mindenképp nyitott kérdésekkel kezdjünk.

Az összehasonlítás hasznos, mondta, mikor az az érv került szóba, hogy nem kéne az életvédő nézeteinket másokra erőltetni. Ha például a gyilkosságra vagy nemi erőszakra vonatkozó törvényeket az abortuszra alkalmaznánk, nem lenne ilyen dilemmánk.

Hiszen, mint azt Gray már korábban megállapította előadásában, a meg nem született gyermek egy emberi lény, emberi jogokkal, így tehát felmerül a kérdés, szabad-e hagyni, hogy törvényesen véget vethessünk az életének.

Befejezésül Gray az abortuszpártiak kedvenc mantráját, a „támogatom a nők választáshoz való jogát” kezdetű érvet elemezte ki.

„Sokan mondják: támogatom, hogy a nők dönthessenek. De sohasem fejezik be a mondatot. Dönthessenek, de miről? Én is egyetértek abban, hogy egy nő eldönthesse például, milyen színű cipőt vesz fel, de nem hiszek benne, hogy egy élet elvétele is az ő választása legyen. Muszáj pontosan meghatároznunk, mi az a döntési lehetőség, amit engedünk és mi az, amit nem. Ha pedig meghatározás közben észrevesszük, hogy lehetővé tettük más emberi jogok megsértését, emberi életek elvételét, akkor törvény által kell betiltanunk a választáshoz való jog ezen részét embertársaink érdekében.”

(via LiveAction)

[shortcodefblock title=”Ha úgy érzed, segítségre szorulsz” igazitas=”middle” szelesseg=”57″]Amennyiben te vagy valaki a környezetedből abortuszon gondolkozik, és segítenél neki ezt elkerülni, vagy te magad keresel kapaszkodót, nézd meg ezt a két honlapot (valsagterhesseg.hu és abortusz.hu), ahol infókat kapsz, és akár telefonon is beszélhetsz igazi segítőkkel! [/shortcodefblock]