Trump nyert, Clinton vesztett – egyik kutya, másik eb?

A várakozásokkal ellentétben Donald Trump győzött az amerikai elnökválasztáson. Ez reményt adhat arra, hogy ne vezessenek be olyan intézkedéseket, mint a terhesség negyvenedik hetéig végezhető abortusz, amit Clinton szorgalmazott, ám Trumpnak is voltak meredek ötletei, mint például az abortuszt végeztető nők megbüntetése...

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
trump
2016. november 09. MTI

Donald Trump, az amerikai Republikánus Párt jelöltje helyi idő szerint szerda hajnalban bejelentette győzelmét az elnökválasztáson, és ehhez demokrata párti vetélytársa, Hillary Clinton telefonon gratulált neki, elismerve saját vereségét.

Trump beszédet mondott hívei előtt a párt választási főhadiszállásán, és beszámolt arról, hogy ő is gratulált Clintonnak, aki – mint fogalmazott – kemény ellenfele volt a kampányban. Hangsúlyozta: “köszönettel tartozunk Hillary Clintonnak mindazért a szolgálatért, amelyet az elmúlt években az amerikai nemzet érdekében tett”. Trump köszönetet mondott híveinek is, és hangsúlyozta: “Valamennyi amerikai elnöke leszek, ez nagyon fontos nekem.”

A milliárdos üzletemberből lett politikus egységre szólította fel az amerikai nemzetet, republikánusokat és demokratákat egyaránt. “Együtt kell működnünk, egyesülnünk kell” – jelentette ki. Az amerikai nemzet újjáépítését és – mint fogalmazott – az amerikai álom megújítását ígérte.