Új abortuszpárti taktika: démonizáljuk az örökbeadást

Andrea Grimes, egy abortuszpárti blog szerzője megpróbált megakadályozni egy texasi törvényjavaslatot, ami előírna egy három órás örökbeadási tanácsadást minden abortusz előtt. A további terv? Aláaknázni az életvédők által kínált megoldást azáltal, hogy az örökbefogadási rendszert egy korrupt, nőellenes, pénzorientált kartellnek állítják be.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. március 08. Családháló

De ahhoz, hogy a tények és alapvető emberi érzések ellen irányuló gyalázkodást elkezdhesse, Grimes-nek fel kellett állítania néhány igencsak hibás érvet, többek között:

  • Az örökbefogadás nem az abortusz alternatívája, hanem a gyereknevelésé
  • Az örökbefogadás becsapja az anyát és a gyermeket is

Az első állítás hihetetlenül erőltetett. Szerinte „a terhes emberek [sic!] vagy halál-, vagy életpártiak és ha ez utóbbiak, akkor választanak az adoptáció és a gyereknevelés között. Viszont akik nem kívánt terhességgel küzdenek, sokszor nem olyan állhatatosak és engedik, hogy megváltoztassák a véleményüket”. Mindazonáltal Grimes nem ad meg semmiféle forrást a “kutatásokhoz” amik bizonyítják, hogy az örökbeadó nők soha nem gondoltak az abortuszra lehetséges opcióként.

Ezek után kijelenti, hogy a műtét előtti adoptációs tanácsadás leginkább arra van, hogy “visszafogja és akár meg is szégyenítse a terhes embereket, akik már így is időszűkében vannak”. Épp ellenkezőleg, a legtöbb nem kívánt terhességgel rendelkező nő számára sokat jelentene, ha hozzájuthatnának pontos információkhoz a támogatási rendszert, terhesgondozást és örökbeadási lehetőségeket illetően.

Grimes ezután kijelenti, hogy az adoptáció mind a szülők, mind az örökbeadott gyermek számára “komplikált és összezavarodó érzéseket eredményez […] nem pedig a kedvesség, hősiesség és bátorság boldog felfedezését”. Erre nemigen lehet mit mondani.

Rosszindulatúan beszél arról, hogyan próbálják az örökbefogadást segítők elnyomni, vagy letagadni ezeket a teljesen normális érzelmi hatásokat. És miért tennének ilyen? Hát persze, hogy profit céljából és/vagy vallási ideológiáktól hajtva.

Az érvelés hamis és tisztességtelen, de nem meglepő, tekintve Grimes “reproduktív jogokért” kiálló célközönségét, melynek támogatói minden kérdést a partiarchátus, kapitalizmus és keresztény fanatizmus elleni harcnak állítanak be.

Grimes akciójának középpontjában ez az önigazoló nyilatkozat áll:

Az úgynevezett abortuszipar ellen irányuló gyanúsítások a szabad választást és reprodukciós jogokat ellenzők részéről – legfőképp az, hogy az erőszakos abortuszpártiak csak abban érdekeltek, hogy fenntartsák a keresletet a szolgáltatásaik iránt kihasználva egy becsapott, ostoba vevőkört – pontosan illenek a kontrollálatlan hazai és nemzetközi örökbefogadási iparra.

Amíg az önfenntartó, erőszakos jelzők valóságosak az abortusz esetében, ha az adoptációról van szó, csupán gyanúsítás marad, bármiféle konkrét eset nélkül. A taktika nyilvánvaló: megtámadni az életvédőket azáltal, hogy a démonizált örökbefogadást intéző ügynökségeket kapcsolják a nevükhöz.

Soha ne felejtsük el, hogy az örökbeadás nem egy “politikai eszköz” az életvédők kezében. Sokszor ez az egyetlen kiút egy gyermek számára, aki nem születhet szerető, őt megbecsülő családba, hogy megmeneküljön az abortusztól.

(Lifesitenews)