Új babaszoba a családbarát egyetemen

Tágasabb, jobban megközelíthető helyre, a Főépület földszintjére költözött Debreceni Egyetem baba-mama szobája. A most átadott 36 négyzetméteres, csaknem 3 millió forintos saját forrásból kialakított részlegben van pelenkázó, szoptató helyiség, játszószoba, mosdó.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. december 15. MTI, Családháló

Bartha Elek rektorhelyettes az átadón kiemelte: egy egyetem alapfunkciói között az is szerepel, hogy a kívánt feltételeket előteremtse munkavállalói számára, azaz összeegyeztesse a munkahelyi és család kötelezettségek teljesítését.

„A Debreceni Egyetem az Emberi Erőforrások Minisztériuma Családbarát munkahely címét három alkalommal (2011, 2014, 2015) is elnyerte, 2012-ben pedig különdíjat vehetett át. Mindez azonban csak külső jele annak, hogy az egyetem – a térség egyik legnagyobb munkahelyeként – hogyan tesz eleget alapküldetésének: megfelelni a társadalmi elvárásoknak” – mondta Bartha Elek.

20161214-042-jpg

Az oktatási rektorhelyettes kiemelte: az intézmény a 2000-es integrációval szinte egy időben hozta létre a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központot, amely a Lelkierő Egyesülettel közösen sokszínű programok és szolgáltatások szervezésével, széleskörű összefogással, a karok, tanszékek együttműködésével aktívan dolgozik a családbarát szemlélet erősítéséért.

A Debreceni Egyetemen eddig is működött babaszoba a könyvtár területén, de a mostani, több mint 36 négyzetméteres, csaknem 3 millió forintos saját forrásból kialakított helyiség még inkább megfelel a követelményeknek. A babaszobát várhatóan a Lelkierő Egyesület munkatársai üzemeltetik majd teljes nyitvatartással januártól.

20161214-035-jpg

Az ünnepélyes átadóval egy időben a Debreceni Egyetem együttműködési megállapodást kötött a Három Királyfi Három Királylány Alapítvánnyal, amely Családbarát oklevelet adott át az intézménynek.

„Egy évek óta jól működő kapcsolat kap most hivatalos formát, a hazai felsőoktatási intézmények közül elsőként a Debreceni Egyetemmel, ami a fővárosnak is követendő, jó példát mutathat, különösen, ha a kapcsolatok a jövőben az oktatás, kutatás területén is bővülnek majd” – hangsúlyozta Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány elnöke.

20161214-020-jpg

A Lelkierő Egyesület célja, hogy egy olyan civil hálózat részeként működjön, ami az ifjúsági korosztályt egyéni és csoportos formában segíti a problémák megoldásában, a konfliktusok, krízis helyzetek megelőzésében és kezelésében. A Szervezet az Észak-alföldi régióban végez segítő jellegű tevékenységeket mellyel, hozzájárul egy élhetőbb társadalom kialakulásához. A Hajdú-Bihar Megyei Civil Szolgáltató Központtal közösen konferenciákat, képzéseket, és civilek részére tartott tréningeket szervez.

(Képek forrása)