Új Családháló.pontok – Pályázatot hirdetünk családok részére

Három év után ismét pályázatot hirdet a Családháló.hu Családháló.pont cím elnyerésére. A sikeres pályázók a Családháló közösség tagsági státuszának elnyerése mellett évente pályázhatnak a közösségük tevékenységét előmozdító, segítő eszközökre, anyagi forrásokra, munkájuk támogatására. Pályázni két szakaszban lehet a felhívásban szereplő pályázati adatlapon.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családháló.pont
2016. augusztus 01. Csontos Dóra

Három év után ismét pályázatot hirdet a Családháló.hu Családháló.pont cím elnyerésére. A sikeres pályázók a Családháló közösség tagsági státuszának elnyerése mellett évente pályázhatnak a közösségük tevékenységét előmozdító, segítő eszközökre, anyagi forrásokra, munkájuk támogatására. Pályázni két szakaszban lehet a felhívásban szereplő pályázati adatlapon.


Magyarország feltérképezése családbarát szempontból

A Családháló.hu online családi magazin 2011-ben indult a családok informálása, tájékoztatása érdekében. Naponta többször frissülő portálunk számos területet lefed a gyermeknevelési tanácsoktól kezdve; az egészségügyi, kulturális, tudományos írásokon át divat és gasztro témákig bezárólag. Szerkesztőink a honlap indulásától kezdve tájékoztatják az olvasókat az aktuális családtámogatási lehetőségekről, bejelentésekről, az állami intézkedések hatásairól. A portálon olvasható interjúkban pedig az olvasókat leginkább érdeklő témákról próbálunk számot adni szakértők, tanácsadók vagy éppen szervezetek, kezdeményezések vezetőinek megszólaltatásával.

Az alapítástól eltelt öt évben a Családháló.hu az online térből kilépve igyekszik jelen lenni saját programokkal, rendezvényekkel a való világban is, ezért rendez tudományos konferenciákat, tájékoztatási esteket, családtalálkozókat, valamint felkutatja az ország családbarát helyeit és baba-mama szobáit.

Az elmúlt öt év munkáját folytatva hirdetünk most pályázatot családok, valamint bejegyzett és bejegyzés nélküli családi közösségek részére.

Álljatok össze négyen és hozzatok létre egy új közösséget!

A fenti célok megvalósulása érdekében a Családháló.hu pályázatot hirdet családok, családi közösségek, civil szervezetek számára Családháló.pont cím elnyerésére. Célunk, hogy megismertessük és erősítsük a társadalomban a család összetartó erejének jelentőségét valamint, hogy közösséget teremtsünk a gyermeket vállaló fiatal családosok számára.

A pályázók a linken található pályázati űrlap kitöltésével nyújthatnak be pályázatot a Családháló közösségének. A pályázatot kizárólag elektronikus formában, az űrlap kitöltésével kell benyújtani. A pályázati adatlap maradéktalan kitöltésén kívül a pályázati döntés meghozataláig más dolgotok nincs.

Használjátok ki a lehetőséget! Álljatok össze négyen, adjátok be a pályázatot és nyerjétek el a Családháló.pont címet!

A pályázati űrlap elérhetősége: http://urlapkeszito.hu/urlap/q73l58

A pályázat beadásának előfeltételei

A pályázatra már korábban is működő, valamint újonnan alakult szervezeteket is várunk. Ezen felül olyan közösségek is jelentkezhetnek, melyek nem rendelkeznek bejegyzett jogi státusszal.

A pályázat benyújtása előtt a pályázónak teljesíteni kell a következő előfeltételeket. A pályázó közösségnek (1) össze kell fognia legalább négy családot, (2) rendelkeznie kell állandó közösségi hellyel, valamint (3) azonosulnia kell a Családháló céljaival, küldetésével. Az első két pontban foglaltakat bizonyítani kell a pályázat kiírója felé.

A közösség nem kell, hogy bejegyzett, jogi személyiséggel rendelkezzen, elegendő, ha tagjai rendszeresen találkoznak közösségépítés céljából.

A pályázattal járó lehetőségek

A Családháló a jelenlegi pályázat lezárását követő időszakban évente legalább egy alkalommal pályázatot ír ki Családháló.pontok részére, melyben tárgyi eszközökre, ajándékokra, szerény anyagi forrásokra lehet majd pályázni.

A Családháló közössége a későbbi pályázatok során a pályázatot benyújtó Családháló.pont aktivitását, valamint az országos szervezetben betöltött és a helyi tevékenységét egyszerre fogja vizsgálni. A Családháló.pontokat teljesítményük alapján kategóriákba fogjuk osztani, melyet időről-időre felülvizsgálunk a közösség fejlődésének alapján.

A pályázatot benyújtó Családháló.pontok közül azokat a közösségeket fogjuk jutalmazni, melyek aktívak és kezdeményezőek a Családháló közösségben, illetve a Családhálós rendezvényeken megjelennek, segítik a központ munkáját.

És a kötelezettségek

A pályázat benyújtásával a pályázó közösség vállalja, hogy (1) a Családháló által a későbbiekben kiadásra kerülő arculati elemeket elhelyezi weboldalukon, közösségi oldalaikon, a közösség által szervezett összes rendezvény plakátján (Ez érvényes a pályázat keretében elnyerhető, a Családháló által létrehozott Facebook oldalra is.) Továbbá (2) vállalja, hogy az állandó közösségi helyen elhelyezik a Családháló közösség logóját és a Családháló.pont plakettet.

A csatlakozás és az ünnepélyes megnyitó

A Családháló.pontok megnyitása folyamatosan 2016 őszén-telén zajlik majd. A vártnál nagyobb számban történő jelentkezés esetén több ütemben 2016-2017 során csatlakozhatnak az új Családháló.pontok a Családháló közösségéhez.

A pályázati űrlap elérhetősége: http://urlapkeszito.hu/urlap/q73l58

A hivatalos pályázati kiírás, az alapítói-, illetve a befogadói szándéknyilatkozat az oldal alján található csatolmányokról tölthető le.

A pályázat megírásához és benyújtásához mindenkinek sok sikert kívánunk!

A beadási határidőt 2016. október 5-ig meghosszabbítottuk.