Újszülött kislányt hagytak a békéscsabai kórház inkubátorában

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 22. bencze.aron

A kislányt felöltöztetve, jó állapotban helyezték el a babamentő inkubátorába. A gyermek a Réthy Csilla nevet kapta.


Néhány órás kisbabát találtak ma délelőtt a békéscsabai kórház babamentő inkubátorában. A kislányt felöltöztetve, jó állapotban helyezték el a főbejárat mellett. Az újszülött az osztályon védőoltást és antibiotikumot kapott. Jól van, néhány nap múlva döntenek a további sorsáról.

„A köldökzsinórból adódóan, gézzel volt lekötve a köldökzsinór, feltételezhető, hogy 1-2 órával előtte születhetett. Rugdalózóba volt felöltöztetve, takaróba becsavarva, úgyhogy nem hűlt le és teljesen jó az állapota” – mondta Dr. Baji Sándor, a Réthy Pál kórház osztályvezető főorvosa.

A kislány 47 cm és 2540 gramm. A gyermekosztály dolgozói a csabai kórház neve és a holnapi névnap után a Réthy Csilla nevet adták neki. Jelenleg még inkubátorban van és antibiotikumokat kap, de állapota stabil. 4-5 napos kórházi megfigyelés után, a gyámügy dönthet a kislány további sorsáról.

A békéscsabai Réthy Pál Kórházban 2005 őszén helyzeték el a babamentő inkubátort a főbejárat mellett. Az eltelt 6 és fél év alatt, a mostani babával együtt összesen három csecsemőt helyeztek el itt.