Vállalati összefogás a családokért – Dolgozó Szülők Napja

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom mentorvállalatának kezdeményezésére országszerte, de a világ több országában is szülőknek szóló konferenciákat szerveztek a vállalatok.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
Három Királyfi Három Királylány Mozgalom
2019. május 16. Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Idén 3. éve, hogy a országos felhívásként működik a Dolgozó Szülők Napja, melyet a GE, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom mentor vállalata, többszörös „Az Év családbarát Vállalata” díjazott indított útjára és minden évben a Családok Világnapjához kötik a szervezők.

A kezdeményezés alapja a GE Dolgozó Szülők (Working Parents) Programja, mely a vállalati dolgozók önkéntes munkáján alapul. A Working Parents program Magyarországon indult 2012-ben, és mára a vállalat több ezer munkatársát segíti a világ különböző országaiban programjaival, hogy munkatársai minél könnyebben találják meg a munka-magánélet egyensúlyát.  Az innovatív társadalmi kezdeményezést sorra veszik át a külföldi vállalatok. Idén harmadik éve, hogy magyarországi vállalatok is csatlakozhatnak a kezdeményezéshez.

Ujvári Enikő, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alelnöke elmondta: „Az idén 10 éves Három Királyfi Három Királylány Mozgalom a családokért, a vágyott gyermekekért dolgozva kezdetektől hisz a  közösségépítésben. Balansz munka-magánélet programunk és vállalati közösségünk jelmondata, hogy „a siker akkor igazán nagy, ha közös”. Ennek megfelelően a Mozgalom egész évben szervez olyan találkozókat és programokat, ahol a vállalatok közötti együttműködéseket és a tapasztalatok és jó-gyakorlatok megosztását ösztönzik. Támogatjuk a tagvállalatoktól érkező kezdeményezéseket, meghallgatjuk a tőlük érkező visszajelzéseket. A közös munkának motorjai a mentorvállalatok, közöttük a GE mint a családbarát közösséghez egyik legrégebben csatlakozó vállalat.

Marton Éva, a GE Working Parents programjának alapítója és vezetője hozzátette:
„A munka-magánélet összeegyeztetése sehol a világon nem egyszerű feladat. Az idei GE Dolgozó Szülők Napja programjai azok köré a döntéshelyzetek és témák köré szerveződnek, amelyek mindennapi kihívás elé állítják munkatársainkat, mint például a biztonságos internethasználat,  egyedülálló szülők feladatai, iskolaválasztás vagy a változások kezelése. A ma elhangzott előadások mellett évközben a sokszínű programok is segítik a szülőket, amelyek közül a legnépszerűbbek a digitális nyári táborok, amelyre Magyarországon évente több, mint 70 gyermeket tudunk fogadni, vagy a diákcsere program, amelyhez már 34 országból közel 200 család csatlakozott.  Büszkék vagyunk a program indulása óta eltelt 7 éve eredményeire és arra, hogy a kezdeményezés sok-sok önkéntes munkával és vezetői támogatással ma már egy globális, szemléletformáló hagyománnyá érett.”

A szülőknek/leendő szülőknek szóló napot minden vállalat saját maga állítja össze, de a szervezők szívesen segítenek az újonnan csatlakozóknak; ebben az esetben is működik a közösség ereje, a jó gyakorlatok megosztása a már tapasztalatot szerzett vállalatoknak és a Mozgalomnak köszönhetően.

A programról bővebben itt olvashatunk.