Változhat, az első házasok adókedvezménye!

Az új adótörvénnyel, amely szerint a családi kedvezmény mellett is lehet majd igényelni az első házasok adókedvezményét, a kormánynak az a célja, hogy a támogatás során ne tegyen különbséget a házasságkötés előtt, illetve az után gyermeket vállalók között.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. november 20. Gyarmati Orsolya

A Nemzetgazdasági Minisztérium múlt vasárnap közölte, hogy amennyiben az Országgyűlés elfogadja az adótörvények javasolt módosítását, az első házasoknak 24 hónapig – a családi kedvezmény mellett is – jár a havi ötezer forintnyi, első házasoknak járó adókedvezmény.

Novák Katalin az EMMI államtitkára elmondta: a jelenlegi gyakorlat szerint azok, akik már meglévő gyermek mellett döntöttek úgy, hogy összeházasodnak, egyszerre vehették igénybe a friss házasoknak járó és a családi adókedvezményt.images

Azok viszont, akik a házasságkötést követő két évben vállaltak gyermeket, a fogantatást követő 91. naptól a családi adókedvezményre voltak jogosultak, tehát az ötezer forintos házassági kedvezményt nem kiegészítette, hanem fölváltotta a tízezer forintos, egy gyermek után járó családi adókedvezmény. Így tehát ők nem két éven keresztül kapták az első házasoknak járó kedvezményt – mondta.