Véget ért a III. Testvércsalád találkozónk – mutatjuk milyen volt!

Színes programokkal vártuk a határon túli- és az anyaországi testvércsaládokat a III. Testvércsalád találkozón. Volt helye a szórakozásnak, az ismerkedésnek, a megemlékezésnek és a tanulásnak. Nézzétek meg képeinket!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
Kárpátaljai Testvércsalád Mozgalom
2016. október 23. Paulik András

Színes programokkal vártuk a határon túli- és az anyaországi testvércsaládokat a III. Testvércsalád találkozón. Volt helye a szórakozásnak, az ismerkedésnek, a megemlékezésnek és a tanulásnak. Nézzétek meg képeinket!


Parlamenti látogatás

Október 21-én a testvércsaládok látogatást tettek az Országgyűlés épületében. Az idegenvezetés keretében megtekintették többek között a koronázási jelvényeket, a felsőházi üléstermet valamint a főlépcsőt is.

Millipop mosolygyár

A nap második felében fergeteges játszóházat szerveztünk a résztvevő gyermekeknek és szüleiknek.

Koszorúzás a Memento 1945-1956 emlékműnél

Október 22-én a testvércsaládok, valamint a Családháló meghívott vendégei – Rétvári Bence államtitkárral együtt – együtt megkoszorúzták az 1945 és 1956 között mártírhalált halt hazafiak emlékművét.

Magyarország lobogójának katonai tisztelettel történő felvonása

Lelkileg felemelő élményben volt részük a testvércsaládoknak október 23-án a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. A három legfőbb közjogi méltóság jelenlétében, a Himnusz dallamaira felvonták a magyar zászlót, melyet több százan figyeltek velünk együtt a téren összegyűlt tömegből.

Kézműves foglalkozás és táncház a Szent Margit Gimnáziumban

Népi hagyományaikat bemutató táncház és kézműves foglalkozás is volt a III. Testvércsalád Találkozón.

Látogatás a Pesti Vigadóban

Lenyűgöző, pompás, bámulatos! Ezek a szavak hangzottak el legtöbbször a Pesti Vigadó épületében tett látogatásunk alatt. Az idegenvezetés minden korosztályt megérintett nem véletlenül, hiszen a 2014-ben újranyitott, felújított épületbe folyamatosan érkeznek a látogatók szórakozási és turisztikai céllal egyaránt.

A programok végén a családok elérhetőségeket cseréltek, megölelték egymást, elköszöntek a testvércsaládtagoktól és többen már a következő találkozást tervezték. Reméljük, mindenki jól érezte magát és felejthetetlen napokat élt át a Családháló találkozóján!

Fotók: családháló.hu – Képszerkesztőség/Bielik István


Köszönjük az esemény megvalósulásának támogatását a Bethlen Gábor Alapnak!