Veronai tragédia: meg kell előzni a hasonló eseteket

A parlamentnek benyújtott büntetőtörvénykönyv-módosítás célja a veronai buszbalesethez hasonló esetek megelőzése - mondta Czunyiné Bertalan Judit (Fidesz) országgyűlési képviselő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
buszbaleset
2018. július 20. MTI

Mécsesek és egy szál rózsa a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnál MTI Fotó: Marjai János

A képviselő hétfőn nyújtotta be az Országgyűlésnek a büntető törvénykönyvet (Btk.) módosító javaslatát, amely a veronai buszbaleset nyomán a jogellenesen átalakított személyszállító jármű vezetését is szankcionálná.

A veronai balesetnél a szakértői vélemények szerint a pót-üzemanyagtartály okozhatta a tűz gyorsabb terjedését, erre a beépítésre pedig sem a busz üzemeltetőjének, sem a vezetőnek nem volt engedélye – mondta.

A Btk. módosítása nyomán nem csak az lesz büntetendő ha valaki balesetet okoz, hanem az is, aki ilyen “megbuherált” járművel a forgalomba megy – közölte Czunyiné Bertalan Judit.

A kormánypárti politikust kérdezték a zaklatással kapcsolatos szabályozás módosításáról is. Azt mondta: nem a zaklatás tényállását változtatják meg, hanem kiegészítik szabályozás azzal, hogy a súlyosabban büntetendő körbe bekerül a hivatalos személyek hivatali tevékenységével kapcsolatos zaklatása.