Családháló

Kezdőoldal Háttér Veszélyes babajátékokat talált a hatóság

Veszélyes babajátékokat talált a hatóság

A hatóság a csecsemőknek szánt játékok közül a csipogók, rágókák és csörgők ellenőrzését végezte el. Ezen termékek biztonsági követelményei a legszigorúbbak, amelyek figyelembe veszik a babák eltérő élettani tulajdonságait. Sok hibás terméket találtak…

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH),

Ezen termékek biztonsági követelményei a legszigorúbbak, amelyek figyelembe veszik a babák eltérő élettani tulajdonságait, például azt, hogy mindent a szájukba vesznek, így a játékokat is. A környezetükben lévő tárgyakat elsődlegesen észleléssel, tapintással és ízleléssel „tanulják meg”.

A nem megfelelő szilárdságú és kialakítású, vagy a nem megfelelő anyag összetételű termékek balesetet okozhatnak, illetve egészségkárosító hatásúak lehetnek. Lényeges tehát kiemelt figyelmet fordítani annak ellenőrzésére, hogy ez a három éven aluli gyermekek által használt, széles választékban kínált termékcsoport kielégíti-e az uniós normáknak megfelelő és jelenleg érvényben lévő, magas biztonsági szint teljesítését előíró műszaki szabályozást.

A biztonsági vizsgálatok keretében 22 db játékból (3 db hűtőfolyadékos rágóka, 4 db csörgővel kombinált rágóka, 13 db csörgő, és 2 db sípoló játék) történt mintavétel és 12-féle termék nem felelt meg a követelményeknek.

A veszélyes játékok forgalomból történő kivonásáról, illeve a súlyos kockázat miatt e termékek visszahívásáról a területileg illetékes kormányhivatalok intézkednek.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Meccs előtt kérte meg a focista a spori kezét

Az álomnő annyira meglepődött, hogy elfelejtett igent mondani, de ez sem lehetett akadály.

Close