Ideális évkezdésre vágysz? Nyiss egy kis családi kirándulással!

Gyermekkorom legkedvesebb emlékei közé tartozik az a szeánsz, amely éveken keresztül hozzátartozott a családi ünnepi programhoz: szilveszter után, január elsején-másodikán az unokatestvérekkel felkerekedtünk a budai hegyekbe kirándulni. Szerencsés esetben vittünk szánkót is.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
kirándulás
2018. január 02. Czefernek Léna

Nincs is jobb érzés, mint az ünnepek alatt szorossá vált ünneplőt lecserélve kirándulóruhát húzni és kidugni a sok vendégeskedéstől és otthonüléstől bezöldült orcánkat a szabad levegőre. Kerekedjünk fel hát egy kis családi kirándulásra, mindjárt mutatjuk, hogy mi mit javasolunk nektek ebben a változékony, de azért télies időben!

Libegő

Kevésbé közismert, de a Zugligeti libegő egész évben várja a látogatókat, így a téli szezonban is. Hacsak nincsen esős vagy túlzottan szeles idő, kiváló program lehet az egész család számára, hiszen a zuzmarás (ideális esetben havas) János-hegy talán még a nyári látványnál is pazarabb élményt nyújt a család apraja és nagyja számára is. Fontos: rossz idő esetén érdemes odatelefonálni és érdeklődni, üzemel-e a libegő.

Kisvasút

Télen fűtött kocsikat is indít a Széchenyi-hegyi gyermekvasút, amely szinte időjárástól függetlenül remek kikapcsolódás lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Tippünk, hogy indulás előtt mindenképpen böngésszétek át a vasút honlapját, hogy képben legyetek a vonatok menetrendjével kapcsolatban, mert az ünnepi időszakban nem minden kocsi üzemel!

Ferenc-hegy

Apró, eldugott kirándulóhely a város szívében a Ferenc-hegy, amely a Törökvészi út és a Pusztaszeri út között húzódik, és amelyet jobbára csak az itt lakó iskolások és kutyasétáltatók ismernek. Ideális kikapcsolódás, ha csupán egy rövid erdei sétára vágysz, ami az egész családot átmozgatja.

Árpád-kilátó

A Fenyőgyöngyétől kiindulva viszonylag rövid sétával közelíthető meg a 376 méter magasan fekvő Árpád-kilátó, amelyet néhány éve újítottak fel. A kéktúra vonalán és egy lankásabb zöld turistaútvonalon is elérhető, műromra emlékeztető épületből a Budai-hegységet és a Dunát csodálhatjuk meg.

Normafa

Aki még nem kóstolta az itt álló rétesező portékáját, annak azért, aki pedig csupán egy kiadós sétára, a gyermekek átmozgatására vágyik, annak azért lehet ideális célpont a Normafa egy kis téli sétához. Havas, illetve deres időben egy csodálatos mesevilág tárul elénk, nem mellesleg a gyerekek is remekül fognak szórakozni a nemrég felújított, drótkötélpályát is tartalmazó játszótéren.

Hármashatárhegyi repülőtér

Kicsit nagyobb sétával ugyan, de könnyű terepen közelíthető meg a Hármashatárhegyi repülőtér, más néven pesthidegkúti vitorlázó reptér, amely havas időben ideális szánkópályaként szolgál minden korosztály számára! Akinek nincs szerencséje, és “szárazon” látogat oda, az se csüggedjen: a kellemes séta és a csodás környezet kárpótolja mindenért!

Kondor utcai Libanoni cédrus

Egykor Fedák Sári villájának parkjához tartozott az a terület, amelyen ez a robosztus, 120 éves cédrus áll. Magassága több mint 12 méter, kora pedig az egész Kárpát-medence egyik korelnökévé teszi. A cédrus önmagában is lenyűgöző látvány, de ha van időnk, mindenképpen érdemes megtekintését összekötni egy kis erdei sétával a környéken. Innen akár a szintén lenyűgöző panorámával szolgáló az Apáthy-sziklához is könnyűszerrel feljuthatunk.