Kedvenc adventi vásáraink Budapesten

Az advent a várakozás időszaka, ilyenkor az ünnepre hangolódást segíti, hogy a város is varázslatos díszbe öltözik és sok értékes program várja a családokat. A rohanó hétköznapokon jól esik megállni és megpihenni, találkozni és feltöltődni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
gyerekek
2016. november 22. Budapest.imami

Színházi előadások, koncertek, fényfestés, korcsolyapályák, vásári forgatag, kézműves portékák, színes programok, betlehemes játék, adományozás. Megmutatjuk a legkedveltebb budapesti karácsonyi vásárokat. Kellemes készülődést kívánunk!

A város szívében – Advent a Városháza parkban

A fényligetté változó Városháza parkban a hamisítatlan karácsonyi hangulat mellett jótékonysági macigyűjtés, angyalposta, ingyenes koncertek, bábszínház, kézműves foglalkozás, betlehemes játék, Mikulásvárás és sok más családi program várja kicsiket és nagyokat a fűtött Üvegházban. Hétköznap délutánonként amatőr művészeti csoportok (zeneiskolák, kórusok, színitársulatok stb.) mutatják be ünnepi műsoraikat. A négy adventi hétvégén a legjobb előadók koncertjeivel, vasárnaponként pedig ünnepi gyertyagyújtással várják az érdeklődőket. A park fáinak díszkivilágítása mellett Budapest karácsonyfája, a 10 méter átmérőjű óriási adventi koszorú, a betlehemi jászol, valamint az óvodás és iskolás csoportok által feldíszített stilizált fenyőfa-kiállítás gondoskodik a valódi karácsonyi hangulatról. Minden nap üzemel a vásárban felállított nosztalgia körhinta és kisvasút is, melyeket jelképes áron használhatnak a legkisebbek.

Fotó: budapest.imami.hu

Fotó: budapest.imami.hu

További információ 

Időpont: 2016. november 17. – december 27.
Helyszín: V. ker. Városháza park (a Deák tér mellett)

Fényfestés és vásári forgatag – Adventi Ünnep a Bazilikánál

Advent első vasárnapján pompás köntösbe öltözik a Bazilika előtti tér, a Meseországot idéző vásárban felidézik a karácsonyi készülődés hangulatát, illatát, fényeit és közösségformáló erejét is. Minden nap, szünnap nélkül ingyenes korcsolyapálya várja a gyermekeket 14 éves korig, ahol ingyenes korcsolyabérlésre is lehetőség nyílik, valamint hétvégente ingyenes korcsolyaoktatáson is részt vehetnek a kicsik. Minden nap sötétedéstől fél óránként lélegzetelállító fényfestés lesz a Bazilika monumentális homlokzatán, mely az ország legnagyobb méretben vetített videomappingje ebben az időszakban. A kiállító kézműves termékkel és a Zrínyi utcai street food különleges nemzetközi étel- és italkínálatával gondoskodnak az ünnepi hangulatról a karácsonyi készülődéshez.

Fotó: budapest.imami.hu

Fotó: budapest.imami.hu

További információ

Időpont: 2016. november 25.- 2017. január 2.
Helyszín: V. ker. Szent István tér (a Bazilika előtt)

Hangulatos és családias – Advent Óbudán

Idén is ünnepi díszbe öltözik Óbuda Fő tere az adventi hétvégékre. A koncertek, gyermekműsorok mellett kézműves vásár várja az érdeklődőket a Fő téren és a Szentlélek téren. A szabadtéri “kemencék”, a nézelődők sokaságát kürtőskalács, kenyérlángos, karácsonyi és forralt bor illata, krampampuli, sparhelten sült lepény és sok más finomság csábítja. Ingyenes jégpálya és korcsolyabérlési lehetőség lesz a gyereknek.

Fotó: budapest.imami.hu

Fotó: budapest.imami.hu

További információ

Időpont: 2016. november 25. – december 23.  (a koripálya február végéig van nyitva)
Helyszín: III. ker. Óbuda, Fő tér

Diótörő-fesztivál – Advent az Operánál

Advent első vasárnapján indul a Diótörő-fesztivál, szabadtéri kirakodó házikókkal, hatalmas fenyőfával várják az Opera köré a látogatókat. Újra lesz esténként előadás előtti kóruséneklés a Hajós utcai szfinx „A’capella” teraszán, ismét jótékony célra forr a támogatói bor, és kapható helyben sült gesztenye is. Az eladásból befolyó bevételből származó adományból az Ökumenikus Segélyszervezet is részesül. A házikókban az Opera vezető művészei mérnek és értékesítenek, a hatalmas Diótörő-bábuval pedig bárki fényképezkedhet, akárcsak a Dalszínház utcai teraszon felállított hatalmas szánon, amely egyenesen A diótörő mesevilágába repít. A legendás balett produkció tavaly megújult, 2016-ban összesen 25 alkalommal került színpadra.

Fotó: budapest.imami.hu

Fotó: budapest.imami.hu

További információ

Időpont: 2016. november 27-től
Helyszín: Magyar Állami Operaház, VI., Andrássy út 22.

A felsorolás még nem ért véget. A folytatás IDE kattintva érhető el.