Anyafogadalom: 11 dolog az új évre

Önök szoktak dolgokat megfogadni az újévre? Mondjuk állítólag semmi értelme, de arra talán jó, hogy az ember rendszerezze kicsit magában az elmúlt évet, az elért eredményeket, a saját attitűdjét, és megfogalmazza magának, miben kell még fejlődnie. Én ezen a szilveszteren, mivel volt pár gyerekmentes napom (nagyszülők), szépen listába szedtem magamnak, miben szeretnék változni, vagy változtatni. Le is írom, hogy ne felejtsem el. És önök?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2017. január 05. Dívány

Soha nem csinálok meg egy feladatot sem a gyerekem helyett, csak mert az egyszerűbb

Se a pakolást, se a viddleatányérodatésmosogasdel nem fog elmaradni: ha feladatot kapott, birkózzon meg vele. Sokszor fáradt vagyok és emiatt következetlen, és tudom, hogy ez nem csak nekem, hanem a velem együtt élőknek is rosszat tesz – még akkor is, ha pillanatnyilag mindenki előnyösnek érzi, amikor feladom.

Megpróbálok minden őszinte kérdésre válaszolni

Annyi minden van, ami ellehetetleníti ezt a fogadalmat: de legalább megpróbálom. Nincs annál lehangolóbb érzés, mint amikor a felkorbácsolt gyermeki kíváncsiságot közöny vagy elutasítás fogadja. Ha nincs energiám, vagy megfelelő tudásom a válaszhoz, segítek neki, hol találja meg.

Elmegyek egy teljes körű kivizsgálásra

Az év nagy eredménye volt, hogy az édesanyámat sikerült elküldeni, kiderült, hogy semmi baja… aztán év vége felé a legjobb barátnőmnek lett olyan nőgyógyászati parája, ami sokkal rosszabbul is elsülhetett volna. De mikor nézték meg nekem utoljára a vérképem, koleszterinem, fogaim, mikor voltam rák,- vagy nőgyógyászati szűrésen? Ha már annyira felelős anya vagyok, muszáj odafigyelnem a saját testemre is, csak egy van belőle.

Megpróbálom kerülni a szemetet

Mindenben. Tévéműsorban, hírekben, ételben-italban, alapanyagokban, mérgező emberekben, mérgező gondolatokban. Teljesen elkerülni úgysem lehet, és sokszor a lustaság és a megszokás, ami miatt rossz szokások alakulnak ki, amit aztán prímán el is tanul a gyerek.

A cikk itt folytatódik!