Anyukák titkos receptje – luxus nélkül a szép bőrért

Akár anélkül is lehet tökéletes a bőrünk, hogy több(száz)ezer forintot költenénk luxus árkategóriájú szépségápolási szerekre. Íme, 7 titkos recept!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2012. augusztus 30. Családháló

Akár anélkül is lehet tökéletes a bőrünk, hogy több(száz)ezer forintot költenénk luxus árkategóriájú szépségápolási szerekre. Íme, 7 titkos recept!


A szép arcbőr nem feltétlenül pénz kérdése. A babble.com szerzője szerint legalábbis simán nézhetünk ki úgy, mint akik méregdrága luxustermékekkel kenegetjük magunkat, ha betartjuk az alábbi előírásokat (és rendesen tisztítjuk az arcbőrünket, még akkor is, ha néha nehéz időt szakítanunk rá)!

1. Megfelelő arctisztító

A titok egyszerű: ne legyen benne sodium lauryl sulfate, ami szárít. A természetes, növényi alapú szerek is nagyszerűen elvégzik a piszkos munkát!

2. Dörzsölés (csak óvatosan!)

Így könnyedén eltávolíthatjuk az elhált hámsejteket és lerakódásokat ami fényt ad az arcunknak. A normál és zsíros bőrűek mindennap, a száraz bőrűek hetente kétszer-háromszor “radírozzanak”!

3. Mindennapos hidratálás

Egy jó arckrém, ami a káros sugarak ellen is védi bőrünket – a bőrgyógyász szerint ez a legjobb öregedésgátló.

4. Egész évben naptej

Igen, még télen is! Az a legegyszerűbb, ha az arckrémünk tartalmazza…

5. Jóreggelt/estét rituálé

Ha normál vagy zsíros a bőröd, reggel tisztítással, hidratálással és napfényvédelemmel indítsuk, este pedig tisztítással, salicylic acid vagy retinol tartalmú krémmel (pórustisztító), esetleg szemránckrémmel zárjuk a napot.

Száraz bőr vagy idősebb korosztály esetében reggel csak frissítsük fel vízzel az arcunkat és használjunk antioxidánsokat vagy retinolt tartalmazó krémet. A szemránckrém is jöhet már reggel!

6. Szemkörnyék-ápolás

Igazából mindegy, hogy mivel, a lényeg, hogy mindig hidratáljuk a szem alatti vékony bőrréteget, amely természeténél fogva a legkönnyebben kezd ráncosodni.

7. Természetes csoda

A kókusztej! Ha hűtőbe tesszük, vagy lefagyasztjuk, az egész testre alkalmazható, száz százalékban természetes alapanyagú, kitűnő illatú krémet kapunk, amit az egész testünkre alkalmazhatunk!