Az élet legyőzheti a félelmet

Nyílt levélben kérik az abortuszok leállítását.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2020. március 27. vasarnap.hu

Március 15-én halt meg az első koronavírusos magyar beteg, azóta már tízen meghaltak a járvány következtében. Arról is tudnunk kell, hogy március 15. óta 800 születendő gyermek is az életét vesztette az abortusz miatt – írja csütörtökön közzétett felhívásában a CitizenGO.

A koronavírus-járvány idején teljes összefogásra van szükség, de ahogy mindent megteszünk idős honfitársaink védelmében, úgy mindent meg kell tennünk a legkisebbekért is – hívja fel a figyelmet a CitizenGO.

Az életpárti szervezet friss állásfoglalásában úgy fogalmaz: a járvány idején az egészségügyi rendszer csak a halaszthatatlan, életmentő beavatkozásokat látja el Magyarországon – valamint az abortuszokat.

Pedig az abortusz nem életmentő, hanem ellenkezőleg, életet kioltó beavatkozás.

Magyarországon az abortuszok 97%-a egészséges anyukákat és egészséges babákat érint, nincs szó orvosi sürgősségről vagy életmentésről. Éppen ellenkezőleg: születendő gyermekek életét szakítja meg ez a beavatkozás – hangsúlyozza a szervezet.

Álláspontjuk szerint meghasonlott dolog úgy küzdenünk a sokak halálát okozó vírussal szemben, hogy közben fenntartjuk az abortuszok rendszerét, az ártatlan születendő gyermekek életének kioltását.

Hozzáteszik: „a legkisebbekért fordulunk most a szülész-nőgyógyászokhoz, arra kérve őket, hogy hagyjanak fel az abortuszokkal, és helyette az életmentésre összpontosítsanak a veszélyhelyzet idején”.

A CitizenGO magyarországi kampányigazgatója által jegyzett felhívással egy időben megjelent egy bárki számára aláírható petíció is, amelynek révén csatlakozhatunk a kezdeményezéshez.

A petíció ide kattintva érhető el.

Schittl-Zaymus Eszter szerkesztőségünkhöz eljuttatott levele végén úgy fogalmaz: „ez a petíció talán a legfontosabb, amit indítottam. Ha elég embert megmozgat, életeket menthetünk vele”.