“Babaútlevelet” adott ki a Pannon Filharmonikusok zenekar

Meseszerű történetekkel csábítja a kicsiket a pécsi Kodály Központban hallható eseményekre a PFZ által kiadott "babaútlevél".

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
zene
2019. szeptember 21. MTI

Meseszerű történetekkel csábítja a kicsiket a pécsi Kodály Központban hallható eseményekre a Pannon Filharmonikusok (PFZ) által kiadott “babaútlevél” – tájékoztatta az együttes az MTI-t.

A PFZ közleménye szerint az új kezdeményezés – Kodály Zoltán szellemiségéhez hűen – azt szolgálja, hogy már újszülött kortól otthonosan mozoghassanak a gyerekek a zene világában.

A gazdagon illusztrált ingyenes kiadvány azokhoz a szülőkhöz szól, akik a zenei nevelést is a mindennapok részének tekintik a gyerekek születésétől kezdve. Ez a kiadvány kedves szövegével és mesés illusztrációjával tökéletes bevezetőt jelent ebbe a világba, melynek állomásai a kiskönyvben folyamatosan dokumentálhatókká is válnak.

A “babaútlevelet” Baranya, Somogy és Tolna megye kórházaiban már ingyenesen biztosítják a családoknak, a nagyobb gyermekek szülei pedig bármikor kérhetik a pécsi Kodály Központ jegypénztárában.

A PFZ közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a zenekar szinte valamennyi korosztály számára kínál zenés fejlesztő programot. A legkisebbeket 3 éves korig a Babzsák program várja, ahol jelmezbe bújt vonósnégyes és egy zeneterapeuta segítségével ismerkedhetnek meg a zene világával a picik.

A három és nyolc év közöttiek a Csigaház program keretében minden alkalommal más-más hangszercsoporttal találkozhatnak, és ki is próbálhatják azokat.

Idén már a 3. évadát kezdi a kizárólag 14-18 éveseknek kialakított #NoBabel program, ahol az életkori sajátosságoknak megfelelő stílusban és környezetben értelmezhetik újra a klasszikus zene világát a kamaszok.
Az aktuális programokról a pfz.hu internetes oldalon található bővebb tájékoztatás.