Bölcsődetervezési ötletpályázatot hirdet a kormány

Nyílt, országos, építészeti ötletpályázatot hirdet bölcsődék tervezésére az EMMI Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága és a Lechner Tudásközpont.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
pályázat
2019. október 19. EMMI

Nyílt, országos, építészeti ötletpályázatot hirdet bölcsődék tervezésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága és a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága megbízásából a Lechner Tudásközpont – közölte az EMMI Sajtóirodája.

A pályázatra olyan alkotóközösségek jelentkezését várják, ahol legalább egy tervezői jogosultsággal rendelkező építész is van. A pályázati anyagból kiadvány készül, amely segítséget nyújt a bölcsődék tervezésénél és építésénél a beruházók és a tervezők számára, illetve kiindulópontot biztosít a bölcsődeépítés jelenleg érvényes szabványának felülvizsgálatához és szükség szerinti korrekciójához.

A pályázatok beadási határideje december 15-e, az eredményhirdetés 2020. január 15-én lesz.

A részletes jogszabályi feltételek a pályázat honlapján érhetőek el, regisztrálni és kérdéseket feltenni az e-epites.hu portálon lehet. Az országos építészeti pályázat célja, hogy a hazai bölcsődeépítési programban olyan kiemelten jó építészeti minőségű, gazdaságosan megvalósítható és üzemeltethető intézmények jöjjenek létre, amelyek oktatásmódszertani és pszichológiai szempontból is megfelelőek, valamint a lehető legnagyobb mértékben segítik a kisgyermekek fejlődését – álla a közleményben.

Tájékoztatásukból kiderül, hogy a Családvédelmi Akcióterv keretében 2022-ig 70 ezerre bővítik a bölcsődei férőhelyek számát. Idén közel 9 milliárd forintot fordítottak eddig bölcsődefejlesztésre hazai forrásból és jövőre mintegy 11,5 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra a költségvetésben.