Családok és családszervezetek ünnepe Kárpátalján

Először adott otthont Testvércsalád Találkozónak Beregszász.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
Kárpátaljai Testvércsalád Mozgalom
2018. június 18. Családháló

BEREGSZÁSZ – Több száz ember vett részt a Családháló szombat délután megtartott ünnepségén a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán, ahol a 2018-as Testvércsalád Találkozósorozat záróünnepségét tartották meg a szervezők.

Az eseményre ellátogató családok kulturális családi és gyermekprogramok közül válogathattak, így kézműves foglalkozásokon, népdaltanításon, folklórbemutatón és népi táncházon próbálhatták ki magukat.

Gyermekek és családjaik közösen készítik el az emléktárgyakat a beregszászi főiskolán rendezett kézműves foglalkozáson.

A program keretében került sor a megvalósításban segítő partnerszervezetek találkozójára, így a projekt végrehajtásáról és eredményeiről tájékoztatást kaptak a Családháló együttműködő szervezeteinek képviselői.

A megbeszélést követően a Családháló országos szervezője köszöntötte a családokat a főiskola átriumában. Székely Attila elmondta, hogy a projekt elérte a célját: néhány hét leforgása alatt több ezer embert sikerült bevonni a programba, a visszajelzések alapján a résztvevők jelentős része első alkalommal járt családjával Budapesten. Hozzátette, hogy az ünnepségen az elmúlt hónapok találkozóit zárják le, azonban a programot és a kárpátaljai együttműködéseket folytatják.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete, a „Kárpátaljai Második Esély” Jótékonysági Alapítvány, a Sámuel Alapítvány, a Kezünkben a Jövő Alapítvány, a Cserkészliliom a Keresztény Ifjúságért Jótékonysági Alapítvány, a Beregszászi Római Katolikus, valamint a Beregszászi Református Egyházközség vezetői és képviselői a Rákóczi-főiskola átriumában 2018. június 16-án.

A Családháló országos szervezője köszönetet mondott a megvalósításban segítséget nyújtó kárpátaljai magyar szervezeteknek, így a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete, a „Kárpátaljai Második Esély” Jótékonysági Alapítvány, a Sámuel Alapítvány, a Kezünkben a Jövő Alapítvány, a Cserkészliliom a Keresztény Ifjúságért Jótékonysági Alapítvány, a Család és Élet egyesület, a Beregszászi Római Katolikus, valamint a Beregszászi Református Egyházközség vezetőinek.

Borítókép:  A Családháló ünnepség résztvevői a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola átriumában 2018. június 16-án. Fotó: Családháló.hu – Képszerkesztőség / Dimény András