Dokumentumfilm a 75 éves Kereszténydemokrata Néppártról

Korabeli híradórészletek, fényképek, hangfelvételek és napjainkban készült interjúk segítségével idéződik meg az elmúlt 75 év.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
kereszténydemokrácia
2019. október 31. KDNP

A magyar kereszténydemokrácia történetének 75 évéről összeállított dokumentumfilm – a nyilvánosság előtt eddig nem publikált – korabeli híradórészletekkel, fényképekkel és hangfelvételekkel, illetve napjainkban készült interjúkkal idézi fel a sorsfordító eseményeket a Demokrata Néppárt megalapításától a Kereszténydemokrata Néppárt meghatározó kormányzati szerepéig.

A film az egykori képviselők személyes visszaemlékezésein keresztül mutatja be a párt barna- és vörös diktatúra ellen folytatott huszadik századi politikai küzdelmét. A Parlamentben és a közéletben végzett nemzetszolgálat, a börtönökben elszenvedett megpróbáltatások és az emigráció keserű évtizedeiben való kitartás végül egy meghatározó szerepvállalásig vezetett a kereszténydemokrata kormányzati munkában.

A filmet ma mutatták be a Keresztény Civil Szervezetek Országos Fórumán, az Országház Felsőházi termében. A teljes videó minden érdeklődő számárára megtekinthető: