Egytál – melegétel rászorulóknak 2019 karácsonyán

2019 novemberében ismét elindul a ferencesek egytál – melegétel rászorulóknak elnevezésű adománygyűjtése, amely egy-egy nélkülöző ünnepi étkezését biztosítja.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egytál
2019. november 21. ferencesalapitvany.hu

Fotó: Pixabay

A Ferences Alapítvány negyedik alkalommal szervezi meg az egytál – melegétel rászorulóknak adománygyűjtést, amely kezdeményezés évről évre egyre több adományozót szólít meg. A program során ezer forintos ebédjegyek vásárlására van lehetőség, amely egy-egy nélkülöző ünnepi étkezését biztosítja. A ferences rend alapvető feladata a szegények megsegítése, a nélkülözőkhöz való odafordulás, amit ha kell, ételosztással valósítanak meg, máskor a szerető figyelemmel.

2019 karácsonyán ezért ismét az ország számos pontjára szeretnék elvinni a találkozás örömét, hiszen az egytál-program nem csupán az ételosztásról szól; a ferencesek és a kezdeményezéshez csatlakozó szervezetek tagjai ekkor ugyanis nem csak étellel kedveskednek. Beszélgetések és találkozások ideje ez, amikor a nélkülözők a fizikai törődés mellett, a lelki odafigyelést is megtapasztalhatják.

Tavaly az ország számost pontján – Esztergomban, Szombathelyen, Szegeden, Budapesten –, valamint a határon túli Nagyszőlősön is csatlakoztak az egytálhoz.

Magyar Gergely OFM korábbi provinciális, a kárpátaljai misszió jelenlegi vezetője egy korábbi interjújában így fogalmazott: „Karácsonykor az emberek szíve még melegebb, az éhezők szíve pedig még jobban rászorul a szeretetre. Úgy gondolom, hogy egy karácsonyi vendégséggel valóban kifejezhetjük: Krisztus születése nem egyszerűen egy történelmi tényről, hanem mindannyiunk örök életéről szól.”

Hogyan segíthetünk?

Az adománygyűjtés keretein belül ezer forintos „ebédjegyeket” vásárolhatunk. Egy ebédjegy megvásárlásából egy rászoruló részesül ünnepi étkeztetésben. Az egytál – melegétel rászorulóknak program lehetőség, hogy akár kis összegű felajánlással is megmutassuk: ott állunk a nehéz sorsú embertársaink mellett.
Adományaikat az alábbi módokon juttathatják el az alapítványhoz:
– banki utalással: a 11600006-00000000-49195664 számlaszámra
– az alapítvány honlapján bankkártyával, itt: TÁMOGATÁS
– sárga csekkel (amely az alapítvány honlapján igényelhető, ezek után kipostázzák a megadott postacímre)
– bankkártyaterminálon keresztül (tízezer forint feletti adományozás esetén, az alapítvány székhelyén, vagy megbeszélés szerint, külső helyszínen)