Elindult a Keresztény tanösvény – Böjte Csaba hitébresztő videósorozata

Böjte Csaba ferences testvér szeptember 15-én elindította negyvenrészes videósorozatát Keresztény tanösvény címmel. Az első rész címe: Hiszek egy Istenben.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
böjte csaba
2019. szeptember 16. Családháló, magnificat.ro

Fotó: Családháló

“Isten azt szeretné, hogy lángoló szeretettel szeressem őt” – fogalmaz az első videóban Csaba testvér, akinek negyven részes sorozata indult el szeptember 15-én. A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében született kezdeményezés fő célja az, hogy az evangelizációs, hitébresztő, ismeretterjesztő elmélkedések elérhetőek legyenek mindenki, főleg az internetet használó fiatalok számára. Ne csak védjük a kereszténységet, hanem ismerjük is meg – mondja az erdélyi ferences szerzetes.

Négy alaptéma: a Hiszekegy, a Tízparancsolat, a Szentségek és az Imádság témakörét járja körbe tíz-tíz héten keresztül a videósorozat Böjte Csaba segítségével, s gondolatait következő év szeptember 15-ig minden héten megnézhetjük, amikor Budapesten megrendezésre kerül a találkozó.

“Kárpát-medencében, de egész Európában is az a nagy kérdés, hogy tudnánk figyelmünket, kíváncsiságunkat, szeretetünket teremtő Istenünkre irányítani? Úgy elmerültünk a csomagoló papír színében, mintázatában, hogy a lényegről, a csomag tartalmáról megfeledkeztünk! Mi az élet értelme, célja? Hogyan született ez a rengeteg csoda mely körül vesz, a világmindenség és benne én magam, a végtelen sok részecskéből, sejtek milliárdjaiból megkomponált emberke? Igen, ahogy sok-sok kis hangjegyből felépül a zenemű, ugyanúgy mi is, de egész világunk is az atomok, a molekulák, a sejtek milliárdjából állunk össze, hogy önálló öntudatra ébredve boldogan éljünk! Az öntudatra ébredésen túl, egyre több emberben dereng, bontakozik az Isten szeretetteljes jelenlétének felismerése.”