Érzékenyítő kiállítás gyerekvállalással összefüggő előítéletek csökkentéséért

A gyerekvállalással összefüggő társadalmi előítéletek mérséklésére indított érzékenyítő, virtuális kiállítást a Babagenetika Egyesület.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
beteg gyermek
2019. december 13. MTI

A gyerekvállalással összefüggő társadalmi előítéletek mérséklésére indított érzékenyítő, virtuális kiállítást a Babagenetika Egyesület – mondta el Sevcsik-Magyar Anna, az egyesület vezetője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: az emberek jelentős része könnyen ítélkezik mások élethelyzetéről, így a gyermekvállalásról, gyereknevelésről is. A kampány az empátia fontosságára és arra hívja fel a figyelmet, hogy ne alkossunk elhamarkodottan véleményt.

Krisán Ágnes biológus, a Babagenetikai Egyesület szakértője azt mondta, ha sérült vagy beteg gyermek érkezik a családba, a szokottnál is fontosabb az embertársainkkal való együttérzés. Például ha egy magzat szűrőteszténél pozitív eredmény jön ki, akkor azt nem kell mindenféleképpen úgy kommunikálni, hogy a terhességmegszakítás az egyetlen alternatíva, az orvosok kötelessége az, hogy minden lehetőséget felvázoljanak – magyarázta.