Ezért jó a nagycsalád!

12 előny, amit csak a sokgyermekes anyák élvezhetnek!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
anyaság
2019. augusztus 15. Családháló

Azon gondolkodsz, hogy belevágsz a nagycsaládos létbe? Összegyűjtöttünk pár érvet amellett, hogy több gyerkőcöt is vállaljatok, tuti nem gondoltál mindegyikre!

1.       Soha nem unatkozol

A kisgyermekes anyák sohasem unatkoznak, de ha több gyermekkel számolunk, az élmény megsokszorozódik. Nem is beszélve arról, hogy milyen gyors ütemben fejlődik az ember idő-menedzselési képessége – néha azt sem tudjuk, hogy éltük túl az adott napot!

2.       Tovább maradsz fiatal

Kutatók nemrég megállapították, hogy a nők öregedését lassítja, ha több gyermeknek adnak életet – de meglepő módon ez a mentális egészségre is vonatkozik. Arról nem is beszélve, hogy aki tovább marad kapcsolatban a fiatalabb generációkkal az idősebb korában is tudja, mi a trendi, azaz lélekben is hallja az ifjúság szavát.

3.       Nő a türelmed

Az összes apró hiszti és nyekergés megértéséhez bizony óriási türelem és együttérzés kell! És hát ezek a képességek is annál jobban fejlődnek, minél többet gyakoroljuk őket!

4.       Mindig van okod az ünneplésre! (Vagy a szervezkedésre)

Ha szeretsz bulizni, jó hír, hogy a gyermekek számával egyenes arányban nő az ünnepek és elkészítendő sütemények száma! Születésnapok, keresztelők és ballagások – csak a képzelet szab határt a bulik számának!

5.       Akár fent akár lent vagy, mindig áll valaki melletted

Szomorú vagy? Rosszkedvű? Gyászolsz? Mindig ott egy apró kezecske a közelben, hogy átöleljen! A gyermekek pedig olyan édesek, hogy nem kell mást tennünk, csak figyelni őket játék közben, máris jobb kedvre derülünk!

6.       Szuper munkamenedzsment-képességekre teszel szert

Az anyukáknak senki máshoz nem fogható lehetőségük van, hogy tökélyre fejlesszék multitasking képességüket. Összevesztek és segíteni kell? Főzés és mosás közben is el lehet végezni a békítést! A sokgyermekes anyukák pedig a munka kiszervezéséhez is profin állnak hozzá, hiszen a nagyobb gyerekek már kiválóan tudnak segíteni a háztartásban!

7.       Kevésbé leszel önző

Az anyák sokszor érezhetik úgy, hogy egy másodpercük sincs magukra, ám a dolog előnye, hogy határt szab az önzésnek. Aki pedig önzetlen életet él, az sokkal teljesebb kapcsolatokat ápol és az élete értelmét is könnyebben megtalálja.

8.       Van segítséged

Képzeld el gyermekeidet, amint egyre nagyobbak és okosabbak lesznek! Egy napon nem csupán a házimunkában segítenek majd, de ellátnak számtalan (olykor kéretlen) jótanáccsal is, és a nagyobb projektekben is segítenek majd!

9.       Nagyobb eséllyel leszel nagyszülő

Ha sok gyermeked van, nem kell aggódni, vajon vállalnak-e majd gyermeket, hiszen valamelyikük biztosan követi majd a példádat, te pedig majd elégedetten dőlhetsz hátra figyelve az apró lábak tipegését!

10.   Nem maradsz egyedül időskorodban

Sokunk aggódik amiatt, mi lesz vele majd időskorában, ám minél több a gyermekünk – és az unokánk – ez a probléma annál kevésbé érint minket, hiszen valaki mindig ránk néz majd ha egyedül leszünk!

11.   Valaki biztosan nevet a vicceinken

A gyermekeink közül legalább az egyik biztosan a mi humorunkat örökli majd, így aztán hanyatt fog vágódni a vicceinken! Nem csupán néha tapasztaljuk majd meg azt a fajta cinkosságot, amit a gyermekeinkkel való összekacsintás élménye okoz!

12.   Nagyon sokan szeretnek majd!

A legjobbat a végére tartogattuk! Tényleg a legtöbb, amit a gyermekeidnek adhatsz az a testvér, hiszen nincs is annál jobb, ha az ember egy meleg, szerető családban nő fel! És számodra is mindig ott lesz valaki, aki elhalmoz szeretetével és értékeli az érte tett erőfeszítéseidet!

Via