Halottak napja – Ingyenes koncert és előadás a Fiumei úti sírkertben

Fiumei úti sírkert a programok alatt meghosszabbított nyitva tartással üzemel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
koncert
2019. november 01. MTI

Fiúmei úti sírkert

Fotó: NÖRI

Szvorák Katalin népdalénekes ingyenes koncertje mellett a Halottak napi szokások a nagyvilágban című előadást hallgathatják meg az érdeklődők mindenszentek és halottak napja alkalmából a fővárosi Fiumei úti sírkertben, amely ezen időszak alatt meghosszabbított nyitva tartással üzemel.

Pénteken A fényes nap immár elnyugodott című koncerten halottas énekek, az elmúlás népdalai, esti himnuszok, virrasztók, valamint a történelmi egyházak énekei csendülnek fel Szvorák Katalin Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes előadásában – olvasható a Nemzeti Örökség Intézet (NÖRI) MTI-hez hétfőn elküldött tájékoztatójában.
Vasárnap a Nemzeti Emlékezet Múzeumának programsorozata keretében a Halottak napi szokások a nagyvilágban című előadást hallgathatják meg az érdeklődők. A programon a mexikóiak evilági és túlvilági családtagokat egyesítő vidám mulatozásától kezdve a sírokon hagyott ételek és mécsesek szerepén át a nagyvilág legérdekesebb halottak napi szokásairól esik szó.

Mindezek mellett a Fiumei úti sírkert mindenszentek és halottak napja alkalmából meghosszabbított nyitva tartással lesz látogatható, a parkolás a temető területén október 27-től november 4-ig ingyenesen vehető igénybe.
Mint írják, a NÖRI mindenszentek napján évek óta az ünnephez illő kulturális programot biztosít annak érdekében, hogy a Fiumei úti sírkertbe érkezőket családtagjaik és történelmi nagyjaink sírjainak látogatása mellett művészeti élmény is segítse őket az emlékezésben.