Nagy vállalkozásra készül Vác és térsége

500 énekes és zenész ad hangversenyt 2018. február 24-én Vácon az Első Világháború befejezésének 100. évfordulója alkalmából – jelentették be a szervezők egy váci sajtótájékoztatón szerdán délelőtt.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családháló-esemény
2018. január 31. Családháló

A Váci Sportcsarnokban megrendezésre kerülő esemény több szempontból is kivételes lesz:
12 település 19 iskolájának és kórusának énekesei vesznek részt a nagyszabású hangversenyen. A fellépők jelentős része Vácról és a környékbeli településekről érkezik. A kórusok most először csatlakoznak egymáshoz, létrehozva ezzel egy több mint 400 fős egyesített énekkart – ismertette a programot Székely Attila, a rendezvény szervezője.

Újságírói kérdésre hozzátette, hogy az ingyenes hangversenyen – több más zeneszerző alkotása mellett – Erkel, Kodály és Mozart leghíresebb zeneműveit lesz lehetősége a közönségnek meghallgatni a 60 fős Vác Civitas Szimfonikus Zenekar és az évforduló alkalmából egyesített kórusok előadásában.

„A kultúra magyar városában minden kulturális rendezvénynek kiemelkedő szerepe van.”– mondta Fördős Attila, Vác város polgármestere, aki felhívta a figyelmet a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar egyre nagyobb jelentőségére. „A szimfonikus zenekar eddigi teljesítménye is azt mutatja, hogy joggal szervezhetnek még nagyobb szabású rendezvényeket a településen.” A városvezető emlékeztetett, hogy az Első Világháború magyar részről több mint 600 ezer életet követelt, további 1,5 millió sebesültről és 830 ezer hadifogolyról tudunk, akiknek helytállása példaértékű volt. Fördős Attila köszönetet mondott a szervezőknek, hogy Vácot kitüntető figyelemmel látják el és arra biztatta őket, hogy hagyományteremtő szándékkal folytassák az ilyen rendezvények megszervezését.

Fördős Attila, Vác polgármestere (b); Székely Attila, a Családháló országos szervezője (k) és Sándor Bence, a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar karmestere sajtótájékoztató keretében elindítják a jegyigénylést az Első Világháborúra emlékező hangversenyre 2018. január 31-én.

Sándor Bence, aki 2009 óta irányítja a Vox Humana Énekkar munkáját elmondta, hogy az eddigi legnagyobb és legszebb kihívás előtt áll a zenekar.

„Vácon ilyen nagyszabású és nagylétszámú hangversenyt eddig még nem szerveztünk. Ez mindenképpen kiemelkedő esemény lesz. Remélem, hogy tudunk még hasonló rendezvényeket szervezni a jövőben is.” – zárta tájékoztatóját a produkció karmestere.

A hangverseny február 24-én 15 órakor kerül megrendezésre a Váci Sportcsarnokban. (2600 Vác, Bán Márton u. 3.)

 

További információk:

A belépés díjtalan, de a hangverseny kizárólag előre igényelt jeggyel látogatható. Jegyet igényelni a regisztrációs honlapon a jegyigénylés menüpontban, illetve a +36 20 508 4455 telefonszámon lehet a rendelkezésre álló helyek keretéig.

A jegyek átvehetők a váci Madách Imre Művelődési Központ jegypénztárában (2600 Vác, Dr. Csányi László krt. 63.), illetve a Tourinform jegyirodájában (2600 Vác, Március 15. tér 17.) legkésőbb 2018. február 21-ig.

Igényelj mihamarabb jegyet és látogass el a hangversenyre!

Jegyigénylés: www.csaladhalo1918.hu

 

Közreműködnek:

Budapesti Lantos Kórus | karvezető: Gerenday Ágnes
Váci Székesegyház Szent Cecília Kórusa | karvezető: Varga László
Váci Vox Humana Énekkar | karigazgató: Sándor Bence

Kismarosi Vilcsek Gyula Általános Iskola kórusa | karnagy: Embey-Isztin Gabriella
Kosdi Arany János Általános Iskola kórusa | karnagy: Homoki-Nagy Adrienn
Letkési Árpád Fejedelem Általános Tagiskola kórusa | karnagy: Berezvai László
Nagymarosi Kittenberger Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kórusa | karnagy: Miloszerni László
Püspökhatvani Bene József Általános Iskola kórusa | karnagy: Hoffmann Erika
Szobi Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola kórusa | karnagy: Fehérné Szabó Marianna
Szobi Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola Bernecebaráti és Vámosmikolai kihelyezett tagozatainak kórusai | karnagy: Fehérné Szabó Marianna, Berezvai László
Szobi Fekete István Általános Iskola kórusa | karnagy: Kovács Tamás
Szokolyai Cseh Péter Általános Iskola kórusa | karnagy: Zoltainé Szabó Ildikó
Verőcei Géza Fejedelem Református Általános Iskola kórusa | karnagy: Szigeti-Benedek Sándorné

Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola kórusa | karnagy: Dérné Laczhegyi Zsuzsanna
Váci Földváry Károly Általános Iskola kórusa | karnagy: Inotay Gergely
Váci Karolina Katolikus Általános Iskola, Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Művészeti Iskola kórusa | karnagy: Verbay Zsuzsanna, Verbay Zsolt, Varga László
Váci Petőfi Sándor Általános Iskola kórusa | karnagy: Bajáné Barna Mária
Váci Radnóti Miklós Általános Iskola kórusa | karnagy: Fázold Ágnes

Vác Civitas Szimfonikus Zenekar | művészeti vezető: Sándor Bence

Vezényel:
Sándor Bence

Rendezte:
Székely Attila

 

A programot az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság támogatja.

 

Fotó: Családháló.hu – Képszerkesztőség / Bielik István, Erdős Dénes