Idén is megszervezi kéthetes őszi képzését a Magyar Lovasterápia Szövetség

Pszichológusokat, gyógypedagógusokat, lovasokat és gyógytornászokat várnak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
lovasterápia
2019. október 16. Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központjában kerül sor a Magyar Lovasterápia Szövetség – immár hagyományosnak mondható – lovasterápiával kapcsolatos programjaira 2019. október 14. és 27. között, melyre pszichológusokat, gyógypedagógusokat, lovasokat és gyógytornászokat várnak.

A Magyar Lovasterápia Szövetség 1997-ben azzal a szándékkal alakult, hogy az országszerte elszigetelten dolgozó lovasterapeuták munkáját egységes európai színvonalra emelje. Az utóbbi években neves külföldi szakemberek és hazai oktatók a Szövetség szakmai vezetésével kialakították a gyógytornászok és gyógypedagógusok akkreditált lovasterapeuta-képzését, valamint bevezették a lovasterapeuta-képzést az okleveles pszichológus diplomával rendelkező szakemberek számára, illetve a Fogyatékos személyek szabadidős- és lovassport oktatója elnevezésű képzést, lovasoktatók és lovasedzők számára.

A lovasterápia három szakága érhető el hazánkban a Magyar Lovasterápia Szövetség szakmai felügyeletével: a hippoterápia, a gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna, valamint a pszichológiai lovasterápia. A terápiás folyamat befejeztével a résztvevők a fogyatékos személyek szabadidős lovaglásában és lovassportjában folytathatják a lovaglást.

A lovasterápiás munka hazai központja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Lovasterápia Szövetség által létrehozott fóti Lovasterápiás és Oktató Központ, amely egy modell értékű lovasterápiás centrum. A Központ a rendszeres lovasterápiás munka mellett helyet biztosít lovasterápiával foglalkozó szakemberek képzéseinek, továbbképzéseink, díjlovas és lovasterápiás versenyeknek, illetve terápiás lovak kiképzésének.

A Magyar Lovasterápia Szövetség minden évben tíznapos szakmai továbbképzést szervez, melyre pszichológusokat, gyógypedagógusokat, lovasokat és gyógytornászokat várnak. A program keretében az MLTSZ lovasvizsgákra felkészítő hetet is tart, és ekkor bonyolítják le a Német Lovas Szövetség vizsgarendszere szerinti RA-s lovasvizsgákat is.

E két hét leforgása alatt sor kerül a lovasterapeuta-képzéseket befejező résztvevők szakmai záróvizsgájára is.

A Szövetség idén ünnepli megalakulásának 22. évfordulóját, aminek alkalmából hazai és nemzetközi lovasterápiás szakemberek tartanak előadásokat a lovasterápia minden területéről október 26-27-én. A konferencia  minden érdeklődő számára nyitott, 2019. október 26-án, szombaton 11.00 órakor kezdődik (regisztráció 10.30-11.00 között), helyszíne a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központja, 2151 Fót, Vörösmarty tér 2.

További információk, valamint a konferencia részletes programja a www.lovasterapia.hu honlapon a „Konferencia/Conference” címszó alatt olvashatóak.