Ingyen esküvő? A NOE pályázatával lehetséges!

Olyan 30 év alatti párok jelentkezését várják, akik szerelmüket eljegyzéssel erősítették meg, s úgy érzik, hogy eljött az idő, hogy kimondják az igent.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
a nagy nap
2019. november 12. NOE

Csokordobás, amikor öt jegyespár köt egyszerre házasságot a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) 31. Õszi találkozóján a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete pályázatot hirdet „Nagycsaládos esküvő” címmel az Alapszabályban foglalt feladata (az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációjáért érzett felelősség erősítése) megvalósítása céljából.

A NOE Demjén Ferenc sorait választotta a pályázat mottójául, mert szerintük az kifejezi a házasság, az esküvő eufóriáját, amikor örömünket kifogyhatatlannak érezzük, s csak a csillagos ég a határ:

„Ez a perc, mi nem volt eddig sosem
Rajtad áll, hogy nyersz, vagy vesztesz velem
Ez a perc, hogy mindenki rajtunk mosolyog,
Ellenség, barát, a rokonok
Csak bámulnak ránk”

“Ebben az örömben szeretnénk osztozni azon fiatal párokkal, akik szívesen veszik, ha több ezer fős a násznép a saját családjukon túl, ha a Balatonfüred adja a gyönyörű környezetet” – áll a NOE felhívásában. A szervezet állja az esküvő költségeit.

Pályázók köre:

Olyan fiatal – 30 év alatti – párok jelentkezését várják, akik szerelmüket eljegyzéssel erősítették meg, s úgy érzik, hogy eljött az idő, hogy életükben először kimondják a boldogító igent. A beérkezett pályázatokat a NOE elnöksége bírálja el, akik három pályázatot választanak ki. (Nem csak a NOE tagjai pályázhatnak!)

A pályázat beadásának határideje:

2020. január 10.

A pályázat elbírálásának határideje:

2020. február 9. A Házasság Világnapja

További tudnivalók :

A pályázóktól az eljegyzésről készült fotókat (4-5 db), egy rövid, maximum kétoldalas írott, vagy kétperces videofelvételt (mp4) várnak, amelyben bemutatják, hogy miért is fontos számukra a házasság.  A pályaműveket a következő címre lehet leadni: noe@noe.hu

A pályázat nyerteseinek 2020. szeptember 19-én Balatonfüreden a NOE megszervezi a házasságkötését. Ennek keretében biztosítják az anyakönyvvezetőt, a szertartás feldíszített környezetét, egy maximum 30 főre szóló esküvői fogadást a családtagokkal közösen, fotóst, egy grafikussal közösen megálmodott meghívót, egy szerény ajándékot, és minden programon való részvételt aznap a NOE Őszi Találkozóján.