Kérdezze a gyógyszerészt!

Bármilyen gyógyszerszedéssel kapcsolatos témában tehetnek fel kérdéseket a látogatók a Semmelweis Egyetem ingyenes rendezvénysorozatának decemberi programján.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
gyógyszerész
2019. november 29. Semmelweis Egyetem

Fotó: Pixabay

A Molekulától az űrsebészetig elnevezésű rendezvény egyik programelemeként az egyetem klinikai gyógyszerészei délutáni konzultáció keretében várják az érdeklődőket az Elméleti Orvostudományi Központ aulájában.

A laikusoknak szóló különleges Gyógyszerészi fogadóórán kiderül, hogy milyen készítményt, mikor és hogyan kell alkalmazni. Az egyetem gyógyszerészei a várandósság alatti gyógyszerszedéssel, az influenzás tünetek enyhítésével, de akár az onkológiai terápiák mellé javasolt étrend-kiegészítőkkel kapcsolatban is tesznek javaslatokat. A program minden korosztály számára nyitott, akik a helyes és biztonságos gyógyszerszedéssel kapcsolatban szeretnének tanácsokat kapni. A konzultációra a helyszínen lehet regisztrálni.

A Molekulától az űrsebészetig című decemberi Semmelweis Egészség Napon az érdeklődők gyógyszerészeti témájú interaktív előadásokon is részt vehetnek. Megtudhatják, hogy mi egy gyógyszerész feladata, mi történik a gyógyszertári színfalak mögött, választ kaphatnak olyan gyakran feltett kérdésekre, hogy miért kell néha recept, néha meg nem, de a szakemberek a mellékhatásokkal kapcsolatban is tájékoztatást adnak az érdeklődőknek. Sőt, kiderül az is, hogy fontos-e betartani az étkezéshez kapcsolódó alkalmazási utasításokat, illetve az adagolásról is szó esik. Az előadásokra előzetes regisztráció szükséges.
A rendezvény részletes programja a semmelweis.hu/250 oldalon, a Semmelweis Egészség Napok fülre kattintva böngészhető.

Időpont: 2019. december 6. 14:00 – 22:00
Helyszínek: Elméleti Orvostudományi Központ, Nagyvárad téri Elméleti Tömb, Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet, Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézet

A Semmelweis Egészség Napok korábbi három rendezvényéről az egyetem YouTube csatornáján nézhet meg videós beszámolókat.