Megéri Bécsbe járni gyerekcuccokért?!

Ugyan már csak rendszerváltás környéki legendák körébe tartoznak a Mariahilfer Straße magyarok által lepusztított üzletei, még néhány évvel ezelőtt is elterjedt volt az a nézet, hogy az osztrákok Pampers pelenkája sokkal jobb minőségű. Még mindig sokan járnak Bécsbe vagy Parndorfba vásárolni, ezért arra voltunk kíváncsiak, miért teszik ezt?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
történetek
2013. május 06. bencze.aron

Ugyan már csak rendszerváltás környéki legendák körébe tartoznak a Mariahilfer Straße magyarok által lepusztított üzletei, még néhány évvel ezelőtt is elterjedt volt az a nézet, hogy az osztrákok Pampers pelenkája sokkal jobb minőségű. Még mindig sokan járnak Bécsbe vagy Parndorfba vásárolni, ezért arra voltunk kíváncsiak, miért teszik ezt?


Megéri nagy pocakkal/kis gyerekkel a császárvárosba zarándokolni, és ott beszerezni a babakelengyét, gyerekcuccokat? Ausztriához is  kötődő, vagy rendszeresen kint is vásároló anyukák véleményét kérdeztük.

Évi: az ikreknek kint könnyebb volt

Évi most várja harmadik gyermekét, korábban, az ikrei számára sokat vásárolt Bécsben. Szerinte viszont ilyen euróárfolyam mellet már nem feltétlenül érdemes. “Három éve nekem azért érte meg, mert speciális eset voltam az ikrekkel, az ikerbabakocsi akkoriban legalább harmadával olcsóbb volt például. Aztán az ikrek mellett persze nem volt időm elmászkálni, és órákat tölteni a bababoltokban, úgyhogy elkezdtem a Vaterán és az eBay-en vásárolni. Nem mindig találom meg pont azt a márkát/fajtát, amit keresek, de kis szerencsével olcsóbban kijön az ember, mintha bárhol bababoltozna.”

Ági: Ausztria sokszor olcsóbbnak tűnik

Ági szülei közel laknak az osztrák határhoz, és ha meglátogatja őket, gyakran mennek el Grázba. „Én ott vettem meg sok mindent, igaz, hogy nem töltöttem napokat az összehasonlítással, de egészében véve olcsóbbnak tűnt, mint a magyar árak. A BabyOne-ba mentünk, ami azért jó, mert ott kb. mindent egyszerre be lehet szerezni, amivel meg időt lehetett spórolni, akkoriban munka mellett nem volt időm mindennek utánanézni. Nagyon profik az eladók, bár aki nem tud németül, annak nem nagyon tudnak segíteni. Viszont szerintem az Ikea olcsóbb nálunk, és ott is nagyon édes babacuccok vannak.”
Zsófi szerint döntetlen

Zsófi Bécsben lakik: „A ruhák valószínűleg itt olcsóbbak, elvileg a babakocsi, autós ülés is (alacsonyabb az áfa, nagyobb a verseny). Ami itt nagyon megy, az a használt cuccok, egész jókat lehet tényleg kevés pénzért beszerezni a Willhaben-en. Mi a gyerekbútorokat az Ikeában vettük: amikor összehasonlítottuk Budapest,  Bécs és Pozsony árait, az volt a tapasztalat, hogy teljesen random, hogy hol mi olcsóbb, tényleg nem találtunk semmi tendenciát. Ami még biztos: itt leárazáskor sokkal nagyobb mértékben csökkentik az árakat, mint otthon, érdemes akkor vásárolni. Ami pedig otthon verhetetlen: a Tesco és hasonlók babacucckínálata”.

Vera szerint kint jobbak a leárazások

„Nehéz megmondani, mert a férjem a munkája miatt sokat jár Bécsbe, szóval sok mindent vesz ott, nemcsak babás cuccokat” – Verának az a benyomása, hogy a H&M-ben, a C&A-ban vagy a Kikben jobb a választék és nagyobbak a leárazások.

Például ők maguk állíthatták össze a babakocsijukat, ami ugyanannál a márkánál az itthoni boltokban nem volt lehetséges. Szerinte kényelmesebb is Bécsben vásárolni: rengeteg üzlet közül lehet választani a Mariahilfer Straßén és az SCS-ben (Shopping City Süd).