Meghirdették idén is a Környezettudatos karácsony programot kisiskolásoknak

Már lehet szavazni a gyerekek által készített adventi koszorúkra a kezdeményezés Facebook-oldalán!

környezettudatos
2019. december 17. MTI

Idén is meghirdette a Szabad Tér Színház és a FŐKERT Zrt. közös kezdeményezését, a Környezettudatos karácsony programot kisiskolás csoportok részére, már lehet szavazni a gyerekek által készített adventi koszorúkra a kezdeményezés Facebook-oldalán – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a Környezettudatos karácsony elnevezésű program célja, hogy a gyerekek a környezettudatosság jegyében készüljenek a karácsonyra és megtanulják, hogy nemcsak a készen vásárolt ajándék lehet szép és értékes, hanem az is, amit maguk készítenek.

Az összegzés felidézi, hogy évek óta több száz kisiskolás és óvodás gyermek vesz részt a kezdeményezésben. A gyerekek által természetes anyagokból és újrahasznosítható eszközökből, hulladékokból készített adventi koszorúkat a téli fesztiválon állítják ki a budapesti Városháza parkban, a munkák december 28-ig láthatók.

A legjobb pályamunkákat díjazzák is a szervezők. Lehet nyerni belépőt a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, strandlátogatást a Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdőbe és a hajókirándulást Szentendrére. A program különdíjasa a Fővárosi Nagycirkusz tavaszi műsorára szóló belépőket nyer. A FŐKERT Miki és Lili mesés zöld-illemtan könyvén kívül az egyik nyertes csapat számára külön meglepetéssel is készül.

A közönségdíjat a fesztivál hivatalos Facebook-oldalán leadott szavazatok alapján ítélik oda, szavazni itt lehet. A szavazatokat december 17-én összegzik, az eredményhirdetést és a díjak átadását december 19-én tartják.