Megnyílt a Pagony kávézója: itt mindenki jól jár

Másfél éve nyitotta meg kapuit a Pagony könyvesbolt a Bartók elején, aztán rendszeresítették a gyerekprogramjaikat, nemrég pedig a kávézójuk nyílt meg. A hatalmas gyerekkönyv-választék miatt sokszor bementem hozzájuk, ezért is lettem kíváncsi, hogy a gyerekirodalom birodalmában hogy néz ki egy kávézó.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2016. október 22. Családháló

Mindig hatalmas lelkesedéssel vetik bele magukat a gyerekek a pagonyos programokba. Addig a szülők nézelődnek, olvasgatnak, közben szorongatják a kis üveges ásványvizüket. Pont ez a sokszor megismétlődött jelenet adta az ötletet a kávézó elindítására, meséli Páli Orsolya, a Pagony Café vezetője.

Az üzletben minden maradt a régiben, csak bekerült egy kávés pult, színes székek (etetőszékek is!) és rajzzal díszített asztalok. A pultba már megérkeztek az arabica és a barakó kávéfajták (350-490 forint között). A kávé jó erős, azonnal felébredtem tőle, de természetesen van koffeinmentesük is (a Danesi szállítja).

A hűtőt telepakolták egyedi, sós, édes és cukormentes cupcake-kekkel, minitortákkal – egytől egyig nagyon jól néznek ki. Azok, akik inkább az eat-clean életmódot követik, számukra előredobozolt magvak és aszalt gyümölcsök vannak előkészítve. A laktózérzékenyek sem maradnak kávé nélkül, a feketét kérheted a háromféle diabetikus szirup egyikével vagy akár laktózmentes tej, szója- és rizstej közül is választhatsz. Csak kapkodtam a fejem, itt mindenkire gondolnak.

Sokféle gyümölcslevet is kínálnak (pl levendula, gránátalma, kékáfonya, 290-450 ft) – ha épp nem kávéra vágysz, vagy a gyereknek akarsz venni valamit. A prémium gyümölcslevek közül a bodza- és málnaszörpöket diabetikusan (350-490) is kérheted. Kakaó is van (390 ft) a kis ínyencek számára. Az innivalót a Pagony Café számára készített egyedi tervezésű csészéből szürcsölheted. Nagyon menő lett, figyeljétek meg!

További képek és beszámoló a helyszínről ide kattintva.