Megtartottuk az első regionális Családháló találkozót Mezőkövesden

Az utóbbi félévben elkezdtük kialakítani a Családpáló.pontok hálózatát. Országszerte mintegy 40 szervezet, csoport, közösség fejezte ki, hogy szeretne szorosabban is hozzánk tartozni, szívesen vállal velünk közösséget.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családháló.pont
2013. május 01. bencze.aron

Az utóbbi félévben elkezdtük kialakítani a Családpáló.pontok hálózatát. Országszerte mintegy 40 szervezet, csoport, közösség fejezte ki, hogy szeretne szorosabban is hozzánk tartozni, szívesen vállal velünk közösséget.


A hálózati tagok megismerését szolgálta múlt heti rendezvényünk Mezőkövesden. A Családháló és a Kabócák és Manócskák Közhasznú Egyesület, azzal a céllal fogott össze, hogy a Családháló.pontok tagjai és leendő tagjai számára találkozót szervezzen. Célunk a már működő klubok, szervezetek, öntevékeny csoportok tagjai megismerkedjenek egymás munkájával, céljaival, jó gyakorlataival, hogy ezzel is segítsük egymás, illetve a még alakulóban lévő csoportok munkáját. A személyes találkozás teszi lehetővé, hogy a Családháló.pontok között erősebb, aktívabb kapcsolat alakuljon. Közös célokat, projekteket fogalmaztunk meg és kialakítottunk egy olyan kommunikációs hálózatot, ahol a szervezetek tagjai segíthetik egymás hatékonyabb működését.

A rendezvényre hat Családháló.pont jött el Záhonytól Miskolcig, és eljött a mezőcsáti kistérségből a Biztos Kezdet házak, a Közösségi Házak képviselői és iskolai szociális munkások is. Így közel 30-an gyűltünk össze a mezőkövesdi Közösségi Ház emeleti termében. Nagy örömünkre a miskolci Beszélgetőkör Kismamáknak szervezői két kisgyermekkel érkeztek.

Az ismerkedést nagyon játékosra fogtuk, hogy rögtön ezzel is példát mutassunk arra, hogyan lehet vidáman, szórakoztatóan mégis egymást megismerve együtt lenni. Zenére sétáltunk, irányított beszélgetést folytattunk például arról, hogy miért fontos számunkra az a munka, amit családok, gyerekek körében végzünk. Utána még megkerestük a társaságban azt, aki jól varr, írt már blogot, tud táncolni, vagy sportfoglalkozást tartani, … Hamar kiderült, hogy a következő pl. nyári táborban, ki mit fog szervezni, ill. hogy kik azok, akiknek közös témáik lehetnek. Még összeszedtük egymásnak a javaslatainkat! Ilyenkor derül ki, hogy mennyit jelent a tapasztalat, Családháló.pontok képviselőinek gyakorlata hamar kiderült Dánielné Tóth Bea a Bódva-völgyi Közéleti Roma Nők Egyesületétől, vagy Hencsné Rózsa a Logos Nemzetközi Kapcsolatok Alapítványtól jó pát ötletet adott. A babasarkot nyert Családháló.pontokat a Nyíregyházi Babaklub képviselte. Családok napját, Szívesség cserét, Filmklubot, Nagymama képzést és még sok mást tudunk majd együtt szervezni, s ezekhez a hálózaton belül segítséget, tanácsokat adunk egymásnak.

Ebéd után házigazdaként Árvai-Simonyi Ágnes a baba-mama körök szervezéséhez kreatív ötleteket adott, míg a szomszéd szobában Mazsola Muzsika foglalkozást lehetett megnézni.

Délután a Családháló.pont táblákat is átvehették. Szerencsére az utazást is sikerült csoportosra szervezni, így még az úton is folytatódott az ismerkedés.

A kitartóak még Vida Ágnes Gazdaganyu előadásán is részt vehettek.

Köszönet a szervezésért Simonyi Áginak, a fotókért Krisztinának és minden résztvevőnek az elkötelezett és vidám együttlétért.