Mi lesz ha nem vállalunk gyermeket???

Böjte Csaba elgondolkodtató írása az elárvult temetők kapcsán.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
erdély
2019. november 05. Családháló

Böjte Csaba Mindenszentek és Halottak napja kapcsán közölte az alábbi írást, amelyben arra hív fel mindenkit, aki Erdély földjén él, hogy mondjon igent az életre, és ne hagyja elárvulni szülőföldjét.

Az alábbiakban a teljes, Facebookon megjelent írást közreadjuk:

“Mi lesz ha nem vállalunk gyermeket???

Elhagyott temetők, kidőlt keresztek, nemcsak Körösbányán, hanem széltében – hosszában mindenfelé Dél-Erdélyben. Előttünk élt generációk megszakadt lánca!

November 1-én, árva gyerekekkel elárvult temetőkben imádkoztunk!

Gazdag, termékeny föld, Erdélyben béke is van, és mégis az emberek mennek, hogy önként másoknak rabszolgái legyenek ahelyett, hogy saját földjükön, becsületes munkával, saját maguk uraiként megkeressék a mindennapi betevő falatot!

Gyermekeinket nem tanítottuk meg gazdálkodni, dolgozni, megélni az édes szülőföldön! Iskoláinkban cselédeket, napszámosokat nevelünk!

Legfontosabb kihívás mely előttünk áll, a felnövekvő generációval

megszerettetni drága szülőföldünket,

és megtanítani őket becsületes munkából megélni azon a földön amelyből vétettek, s melyben őseink is nyugszanak! Nem nehéz ma Erdélyben céget alapítani, vállalkozást kezdeni, szinte bármilyen munkából meg lehet élni, mert sajnos a becsületes kétkezi vagy szellemi munka terén, konkurencia jóformán nem található!

Rengeteg pozitív példa van, sok olyan férfi és nő van ma Erdély földjén, aki a maga kis vállalkozásából szépen megél, eltartsa a családját! Állítsuk őket a fiataljaink elé példaképül, a kitaposott úton könnyebb haladni! A felnövekvő generációkat biztassuk, támogassuk és főleg segítsük meg az első “millióval”, hisz

a lendületbe jövő, bátor ember megállíthatatlan!

Hiszek Erdély jövőjében, hiszem, hogy a mi sírjaink nem lesznek árvák! A megmaradásunkért imádkozva, dolgozva, Csaba t.”