Miniszteri biztos: a tervek mintaként szolgálhatnak a bölcsődefejlesztési beruházásokhoz

A bölcsődetervezési ötletpályázatra benyújtott munkák mintaként szolgálhatnak a beruházások során, de nem kötelező azokat teljesen felhasználni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
pályázat
2019. október 25. MTI

Fotó: MTI

A bölcsődetervezési ötletpályázatra benyújtott munkák mintaként szolgálhatnak a beruházások során, de nem kötelező azokat teljesen felhasználni – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosa csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Kovácsné Bárány Ildikó elmondta: az építészeti ötletpályázat célja, hogy olyan gazdaságosan üzemeltethető intézmények jöjjenek létre, amelyek építészeti és nevelésmódszertani szempontból is megfelelőek, és támogatják a három év alatti gyerekek fejlődését.

A pályázat során klasszikus, hagyományos bölcsődékre, valamint mini és családi bölcsődékre irányuló terveket várnak. A pályázatokat december 15-éig lehet benyújtani, az eredményhirdetés pedig 2020 januárjában lesz – tette hozzá.

A miniszteri biztos arról is beszélt, hogy idén bölcsődefejlesztésekre magyar és uniós forrásokból 104 milliárd forint áll rendelkezésre, 2020-ban pedig  11,5 milliárd forintot fordítanak erre a célra a költségvetésből.

Kovácsné Bárány Ildikó a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában tudatta, hogy a pályázat nyertesei között 12 millió forintot osztanak szét, a legjobb pályázatot 1,5 millió forinttal jutalmazzák.

Továbbá a nyertes pályázatokat kiadványba gyűjtik, ezzel is segítve a beruházó szervezeteket és intézményeket.