Ne igyál, ha gyereket akarsz – ha férfi vagy, akkor se!

A leendő apák is jobban teszik, ha tartózkodnak az italtól, ha fontos számukra utódaik jólléte.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
alkohol
2019. november 02. Dívány

Fotó: Pixabay

Az köztudott, hogy az anya terhesség alatti káros szokásai, például a rendszeres ivászat, veszélyesek a születendő gyerek szempontjából. Azonban – mint egy friss kutatás is igazolta – a leendő apák is jobban teszik, ha tartózkodnak az italtól, ha fontos számukra utódaik jólléte.

A kínai Csangsa város egyetemének munkatársai leendő szülők alkoholfogyasztását vizsgálva riasztó és mértékletességre intő összefüggéseket figyeltek meg – számol be a StudyFinds. A kutatók szerint jóval magasabb az esély veleszületett szívrendellenesség kialakulására azoknál a magzatoknál, akiknek az édesapja a fogantatást megelőző három hónapban rendszeresen ivott.

Ne igyál, ha gyereket tervezel

A veleszületett szívfejlődési rendellenesség az egyik leggyakoribb, újszülötteknél diagnosztizált probléma, ami több mint egymillió gyereket érint évente, és későbbi életkorban komolyabb szív- és érrendszeri gondok kialakulásához és ebből következő korai halálhoz is vezethet. Korábban már feltételezték, hogy összefüggés lehet a szülők alkoholizmusa és a rendellenesség kialakulása között, a mostani kutatás igazolni látszik a teóriát.

A cikk folytatásához kattints.