Orbán Viktor: az államnak segítenie kell a nemzeti és családi közösségek megerősítését

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Patrick J. Deneen professzort, s beszélgetésükben e közösségek megerősítéséről is szó esett.

liberalizmus
2019. november 15. MTI

Orbán Viktor miniszterelnök (b) 2019. november 14-én fogadja a Karmelita kolostorban Patrick J. Deneen amerikai politológus professzort

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután a Karmelita kolostorban fogadta Patrick J. Deneen amerikai politológus professzort, akinek A liberalizmus kudarca című kötetét a napokban mutatják be Budapesten – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A beszélgetésen az amerikai konzervatív tudós elismeréssel szólt a magyarországi családpolitikai intézkedésekről, aláhúzva, hogy a jövő – a sok helyen még ma is uralkodó liberalizmus helyett – a nemzeti és családi értékeken alapuló helyi közösségeké. Egyetértettek abban, hogy az államnak mindenütt feladata ezen közösségek megerősítése.

A professzor A liberalizmus kudarca címû kötetét a napokban mutatják be Budapesten.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Deneen professzor megismételte korábban kifejtett gondolatát, mely szerint a nemzet fogalma akkor teljes, ha “Isten alatt” helyezkedik el, mert így alázattal és önkritikával tudja ellensúlyozni az emberi intézmények hiányosságait, és méltóvá válik a nemzeti konzervativizmus név használatára – tájékoztatott Havasi Bertalan.