Székesfehérvári kulinária

Közeledik a hosszú hétvége: a piknikezés mellett érdemes felkerekedni és keresi egy remek éttermet, lehetőleg kerthelyiséggel! De mi van akkor, ha az ember egy izgő-mozgó kisgyermekkel ülne be valahová? A Salvatorétteremben ez nem okoz problémát…

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2016. október 21. Családháló

Ha Székesfehérváron jártok, semmiképpen ne hagyjátok ki a belváros közelében található Salvatoréttermet. Igazi bajor hangulatot idéző környezetben kóstolhatunk bajor sört és némi ropogóskolbászt, azaz Magyarországra hozhatjuk az Oktoberfest hangulatát is egy különleges ételválogatással. Ám ha családi meghittségre vágyunk, az étterem azt is megadja nekünk, hangulatos kerti asztalaival, és igazi komótos ebédre hívnak a kényelmes párnák.

Úgy találtuk, a hely minősége garantált, a felszolgálók kedvesek, az ételek pedig bőségesekés laktatóak. Levesek 600 és ezer forint között, a főételnél – ami hatalmas adag – a legolcsóbb 1500, a legdrágább 4500 forint. Isteni finom desszertet is ehetünk, már persze ha még fér belénk (belém már nem fért J), árak tekintetében egy fagylalttal töltött palacsinta (vienetta fagylalttal töltött palacsinta meleg szederöntettel) 750 forintért kapható. A családi ebéd étlapját és árait itt találjátok!

Színezd ki a világot!

A Salvator étterem a gyerekeseknek is kedvez, hiszen külön gyermek étlapjuk van, olyan fantázia nevekkel, mint „Hook kapitány ebédje” vagy „Miki egér kedvence”. Hát ki tud ennek ellenállni! Ha mindez nem lenne elég meggyőző, az étlapon szereplő további ételekből (csillaggal jelölt) is lehet választani kis adagot, ami 30 százalékkal olcsóbb.

A Salvator sör története

1627-ben I. Maximiliam bajor választófejedelem Olaszországból tíz pálos-rendi szerzetest telepített a München melletti Neudeck kolostorba. Ezzel a momentummal kezdődött a Paulaner Sörgyár története. A dupla baksörök családjába tartozó Paulaner Salvator receptje Barnabás testvér nevéhez fűződik, aki 1773-tól volt a Pálos rendi kolostor sörfőző mestere. A Salvator sör, melyet azóta is az eredeti recept szerint főznek, borostyán színű, kellemesen telt íz hatású és erőteljes maláta aromával rendelkezik.

A lurkókat nem kell félteni addig, sem míg az ételek elkészítésére várunk, mert az udvart magasra felhúzott fal választja el az utcafronttól, így nyugodtan szaladgálhatnak az asztalok és pincérek között.  A Salvator arról is gondoskodik, hogy megfelelő színező legyen az asztalon minél változatosabb színű ceruzákkal. Természetesen a legkisebbeket is magunkkal vihetjük, mert a Salvatorban bébi etető is van.

Elérhetőségük:
8000 Székesfehérvár Ányos Pál u. 3.
Asztalfoglalás:
+36 22 321-486
e-mail: salvatoretterem [at] t-online [dot] hu