Védjegyet kaptak a családbarát cégek

Több mint ezren jelentkeztek, végül 150 munkahely és szolgáltató vehette át a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. Családbarát Hely tanúsító védjegyet.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családbarát védjegy
2019. december 12. csalad.hu

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára (k) és a díjazottak a CSBO (Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft.) közreműködésében megvalósuló, európai uniós finanszírozású "Családbarát ország" című projektjében bevezetendő "Családbarát hely" tanúsító védjegy bronz fokozatú minősítések átadási ünnepségén az Uránia Nemzeti Filmszínházban

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Több mint ezren jelentkeztek, végül 150 munkahely és szolgáltató vehette át a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. Családbarát Hely tanúsító védjegy Bronz fokozatát. Az elismeréseket Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár adta át.

Ünnepélyes keretek között, „a Családok sikere közös sikerünk!” jelmondattal első alkalommal adta át a Családbarát Hely tanúsító védjegy Bronz fokozatát a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. szerda este az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Két kategóriában, a munkahelyi, illetve a szolgáltatói csoportban pályázók nyerhettek elismerést. A díjakat a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár adta át a cégek képviselőinek.

Az apró figyelmesség is sokat jelent

Novák Katalin ünnepi beszédébe személyes élményét is beleszőtte. Elmondta, hogy néhány éve egy szállodába jelentkezett be három gyermekével és a férjével. A recepcióhoz egy kis gyermeklépcsőt helyeztek azért, hogy érkezéskor a legkisebbeknek se a falat kelljen nézniük, hanem részesei lehessenek a beszélgetésnek. Mint mondta, ez apróság, mégis nagyon sokat jelent.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára beszédet mond a CSBO (Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft.) közreműködésében megvalósuló, európai uniós finanszírozású “Családbarát ország” című projektjében bevezetendő “Családbarát hely” tanúsító védjegy bronz fokozatú minősítések átadási ünnepségén

Fotó: MTI/Illyés Tibor

“Amikor arról beszélünk, hogy Magyarország családbarát legyen, fontosak azok a helyek, ahol minden generáció jól érzi magát. Ezért van szükség a családbarát szemlélet támogatására, azoknak a helyeknek a kiemelésére, amelyek úgy tekintenek a családra, mint több generáció szoros szövetségére. Ha valahová családok érkeznek, fontos, hogy a különböző igényű legkisebbek és legidősebbek is jól érezhessék magukat. Ennek a szemléletnek az elterjedését segíti a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. minősítése” – mondta.

Nem az akció, a szemlélet a lényeg

Az a cél, hogy olyan vállalatokat, szolgáltatókat díjazzanak, amelyek egész szemlélete családbarátságot tükröz. A többfokozatú rendszer azt garantálja, hogy végig lehessen kísérni ezt a folyamatot. A bronz fokozat után ugyanis lehetőség van elnyerni a későbbiekben az ezüst, illetve az arany fokozatot is.

“Nemcsak a gyermekvállalás előtt állók, vagy a gyermekeket nevelők segítése fontos egy munkahelyen, hanem az idős hozzátartozójukat, szüleiket ápoló munkavállalók élethelyzetére is tekintettel kell lenni” – hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette, a munkavállalók számára vonzó lehet, ha egy cég családbarát, hiszen a minősítés a jó munkaerőt is bevonzza. A családbarát szemlélet mellett pedig az anyagi segítség sem elhanyagolható. Utalt arra, hogy a júliusban életbe lépett Családvédelmi Akcióterv kedvezményeit eddig 90 ezer család vette igénybe. Fontosnak nevezte, hogy legyenek szolgáltatások is, ezt a célt szolgálja, hogy 2022-ig folyamatosan bővülnek a bölcsődei férőhelyek.

Több mint ezren pályáztak

Király Barbara, a védjegy akkreditációs bizottság elnöke elmondta, hogy ezer szervezet nyújtott be pályázatot, közülük 150 mikro-, kis-, közepes- és nagyvállalat, valamint szolgáltató kapott most díjat.

– Ma már a munka nem zárja ki annak lehetőségét, hogy akár több gyermeket is fel lehessen nevelni odafigyeléssel, szeretettel. A családbarát szemlélet harmóniát, megelégedettséget, jobb életminőséget biztosít mindenki számára – fogalmazott.

Az eseményt mások mellett a Magyar Állami Operaház gyermekkara, a Csillagszemű Táncegyüttes és a Snétberger tanítványok műsora színesítette. A fináléban pedig a Pál utcai fiúk című musicalből hangzott el a legnépszerűbb dal, egyebek mellett a Most múlik pontosan, az Azok a szép napok, a Remek a hangulatom és a Jégből vagyok című dalok között.

A cikk itt folytatódik.