A várandósság szexi

Az általános női tévhittel szemben az áldott állapot időszaka alatt ugyanolyan vonzónak találjuk őket, hiszen nőiességük ekkor teljesedik ki igazán.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
Várandósság
2011. szeptember 08. szabo.daniel

Várandósság alatt megváltozik a nők hormonháztartása, anyagcseréje és ezzel együtt változásnak indul testük. Az általános női tévhittel szemben azonban az áldott állapot időszaka alatt is ugyanolyan vonzónak találjuk őket mi, férfiak, hiszen nőiességük ekkor teljesedik ki igazán. Ez pedig vitán felül szexi.


A nő a terhessége alatt is nő marad, szexuális vágyakkal és orgazmus-készséggel. Rengeteg tévhit kering a köztudatban, tehát rögtön az elején le kell szögezni: igen, lehet szexuális életet élni a terhesség első, második és harmadik harmadában is, egészen addig, míg a méhszáj zárt és a magzatvíz nem folyt el.

A hormonális változások esetleg ingadozó szexuális kedvet eredményezhetnek, de általánosan elmondhatjuk azt, hogy az első trimeszter rosszulléteit követően sok állapotos nő szexuális élete rohamos javulásnak indul.  A bekövetkezett változások érzékenyebbé teszik a kismamákat, a medencetáji részen állapotosan a véráram intenzívebb, mely a nemi szerv vérbőségével párosul ez pedig fokozza nemi vágyukat.

Természetesen vannak olyan esetek, amikor az orvos eltilthatja a nőt az együttléttől. Ha bármilyen probléma lép fel, barnás folyás, vérzés, fertőzés, vetélés vagy koraszülés esélye, nyíló méhszáj, akkor bizony megálljt kell parancsolni a vágyaknak.

Ha viszont minden rendben zajlik a terhesség alatt, nincs akadálya a közös örömszerzésnek. A férfinak persze fokozott figyelemmel kell párja felé fordulnia, hiszen a korábban megszokott koreográfiák esetleg nem működnek, vagy éppen változtatni kell rajtuk. Tehát a férfiak félelmei ellenére a kíméletes, kölcsönösen örömet szerző szex nem veszélyes sem a mamára, sem a babára. Ha pedig betartjuk a higiénés szabályokat (és miért ne tennék ekkor is?), akkor a fertőzések kockázata sem nő meg. Ha még mindig maradnak kérdések az aggódó apában, érdemes elkísérnie párját a nőgyógyászhoz és az orvossal elbeszélgetni a témáról.

Nagyon fontos, hogy mind a terhesség alatt, mind azt követően osszuk meg félelmeinket a másikkal. Sok kapcsolat megy tönkre a várandósság alatt, ennek oka pedig a ki nem mondott problémák sokasága. Az állapotos nő érzelmileg labilisabb, ami hatással lehet szexuális vágyaira. Ezalatt különösen figyelmesnek és türelmesnek kell lennie párjának. Ha az új taggal bővülő család betart néhány egyszerű alapszabályt a terhesség alatt, akkor a nehézségek ellenére is kellemes érzésekkel fognak majd gondolni gyermekáldást megelőző időszakra.