Óvoda a nyugdíjasotthonban: amikor minden átértékelődik

A gyerekek és a nyugdíjasok zenélnek, énekelnek, festenek, táncolnak, esznek, mesélnek vagy egyszerűen csak élvezik egymás társaságát!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
Óvodások
2015. augusztus 06. Gyarmati Orsolya

A Seattle-i Providence Mount St. Vincent nyudíjasotthonnak több mint négyszáz lakója van. A sok idős ember élete igencsak izgalmas, az épületet ugyanis bölcsis és óvodás korú gyerekekkel osztják meg. 


Az Intergenerational Learning Center (ILC) egy olyan, gyermekekről gondoskodó intézmény, amely lehetővé teszi, hogy a gyerekek interaktív programok keretében találkozzanak az idős lakókkal.

A cél az, hogy a gyerekek számára természetes legyen, hogy idővel az emberek megöregednek, sokan közülük betegek és tehetetlenek lesznek, akiknek segíteni kell. Azt is megtanulják, hogyan lehet feltétel nélküli szeretetet adni és elfogadni.

Amerikában az idős emberek 43 százaléka szigetelődik el a társadalomtól. A Providence Mount St. Vincentben azonban nagy a pezsgés: a gyerekek és a nyugdíjasok zenélnek, énekelnek, festenek, táncolnak, esznek, mesélnek vagy egyszerűen csak élvezik egymás társaságát.

Az idősotthon lakóinak épp olyan sokat adnak a közös programok, mint a gyerekeknek. A velük töltött idő aktívan tartja őket. Élvezhetik a játékból fakadó örömet, a gyerekek őszinte, feltétel nélküli és elvárásmentes hozzáállását és szeretetét. Értékesnek és fontosnak érzik magukat, hiszen a gyerekek várják a találkozásokat, számítanak rájuk és végtelenül hálásak az osztatlan figyelemért, amit a nyugdíjasoktól kapnak.

A kezdeményezésről, ami példaértékű, és megfontolandó a világ minden táján, itt látható videó.  

Forás: Bored Panda