A gyerekágy is lehet trendi

Nem muszáj minden gyermekbútort feláldozni a funkció oltárán. Habár a biztonság az első helyen áll, néha arra is odafigyelhetünk, hogy csemeténk személyiségéhez illő, egyedi darabot válasszunk. Például egy jópofa ágyat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. augusztus 11. czefernek.lena

Nem muszáj minden gyermekbútort feláldozni a funkció oltárán. Habár a biztonság az első helyen áll, néha arra is odafigyelhetünk, hogy csemeténk személyiségéhez illő, egyedi darabot válasszunk. Például egy jópofa ágyat.


A szülők legtöbbször oda sem figyelnek arra, hogy a gyermekük számára kiválasztott bútordarab trendi legyen. Miközben arra koncentrálunk, hogy a kérdéses eszköz tökéletesen ellássa funkcióját, erős, elnyűhetetlen és biztonságos legyen, szinte teljesen kimarad a szempont, hogy vajon mi tetszik a gyereknek. Pedig léteznek olyan trendi darabok, amelyek a biztonsági előírásoknak is tökéletesen megfelelnek. A howtoss.com összegyűjtötte a leggyakoribb ágyvásárlási hibákat.

A kislányoknak szánt ágyak gyakran nincsenek megkülönböztetve a fiúknak szánt daraboktól: ugyanolyan nehézre és elnyűhetetlenre tervezett bútorokat vásárolunk számukra, mintha ők is egyfolytában birkóznának, ugrálnának rajtuk s akár egyszerre több vasgyúró is aludna bennük. Gyakran csak egy fodros ágytakaró és néhány kispárna hivatott megkülönböztetni a „kislányok tündérkertjét a fiúk várkastélyától”. Pedig ma már a játékosra tervezett ágyak sem rosszabb minőségűek társaiknál: ugyanolyan strapabíróak, erős ágykerettel és fejtámlával rendelkeznek, ráadásul a huzat színét is remekül illeszthetjük a szoba többi bútorához.

Az egyik legkedveltebb például a várkastélyhoz hasonlító ágy, amely kiválóan dekorálhatja Disney hercegnőjének szobácskáját. De népszerűek a baseball, kosárlabda illetve hoki témakörére hajazó darabok, amelyek sokszor plusz sportlehetőséget is kínálnak a gyerekszobában. Vannak olyan bátor szülők is, akik ezekhez az egyedi ágyakhoz igazítják az egész gyerekszoba hangulatát, s falfestéket, kiegészítőket is ez alapján vásárolnak.

Akinek több gyermeke van, sokszor kényszerül kevésbé impozáns bútorok beszerzésére. A hagyományos ágyak között ugyanis léteznek több gyermek számára készült darabok is, ezek a robosztus példányok nem feltétlenül számítanak a szoba ékességének. A fémvázas emeletes ágyak nem túl attraktívak, pedig egy kis odafigyeléssel ezekbe is belecsempészhetünk valamilyen tematizált dekorációt.

Az egykék szülei számára igencsak hasznos lehet, ha csemetéjük barátaira is gondolnak az ágy kiválasztásakor. Az enyhén magasított darabok alatti terület kiváló játékteret biztosít a lurkók számára, sőt, még tanulásra is alkalmas lehet. Választhatunk olyan vendégágyat is, amely beépített ajtókat, ablakokat tartalmaz, s így egy pillanat alatt kastéllyá, bunkerré alakítható. Ha ügyesek vagyunk, találhatunk olyan darabot, amely egyszerre több funkciót is képes ellátni, így akár könyvespolc vagy íróasztal is lehet egyben, s marad plusz játéktér is.

Ha tehetjük, ügyeljünk rá, hogy egy bútordarab ne csupán praktikus szempontokat lásson el, de csemeténk gyermekkorát is gazdagítsa!