A legvadabb játszóterek világszerte – képekkel

Játszótér - a kicsik szinte második otthona, ahol keményen szocializálódik, miközben a büszke szülő azt hiszi, hogy gyermeke felhőtlenül mászókázik, homokozik vagy éppen hintázik. Nem mindegy, hogy hol teszik mindezt. A megszokott játszótéri berendezésekhez nyújt alternatívát a Babble portál képösszeállítása a világ legjobb játszótereiről.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. július 17. Paulik András

Játszótér – a kicsik szinte második otthona, ahol keményen szocializálódik, miközben a büszke szülő azt hiszi, hogy gyermeke felhőtlenül mászókázik, homokozik vagy éppen hintázik. Nem mindegy, hogy hol teszik mindezt. A megszokott játszótéri berendezésekhez nyújt alternatívát az alábbi képösszeállítás, megvillantva a világ legjobbjait.


Clemyjontri Park – Mclean, Virginia, Egyesült Államok: a 2 hektáros park teljes egészében a kicsik kedve szerint van berendezve – csodálatos látvány madártávlatból is.

Ez a svédországi kék bálna Göteborgban található, ahol a gyerekek kívül-belül birtokba vehetik a városi múzeumokban nagy számban fellelhető állat játszótéri változatát:

Dánia – Koppenhága. A cél az volt, hogy a különleges formájú játszótéri épületek hasonlóak legyenek, mint a környező ingatlanok. Sikerült:

A sokszor kicsit különc japán hozzáállásnak köszönhető az alábbi, tokiói több mint 3000 autógumiból összeállított játszótér, amely robotokat, sárkányokat és szörnyeket is megidéz:

A következő német “alkotáson” a gyerekek körbejárhatják a világot, labirintusában mászkálhatnak és megtapasztalhatják, hogy milyen is egy hatalmas világtérkép:

A fotón áltható kreáció a spanyol Boadilla del Monte-ben található. A Madridót fél órára lévő meghökkentő játszóteret a spanyol építész Eduardo Navadijos és Tarsoly Csaba(!) álmodták meg:

Dán játszótér tornyokkal…

… és hajóval:

A dánok úgy látszik, élen járnak a játszótéri kreativitásban. Az alábbi opusz is egy dán erdőben leledzik, amelyet nagyon szeretnek kívül-belül megmászni a csöppségek:

A hurkolásos technikával készített színes japán játszótér újfajta lehetőségekkel kecsegtet a kicsik számára Sapporo mellett:

Ötletes világítótornyos megoldás Új-Zélandról:

Ismét egy japán park játszótérré alakítva, a környezetbe bújtatva:

A párizsi Parc de Villette-ben található 10 tematikus kert, amelyek más-más építészeti témát mutatnak be. A sárkányos minden bizonnyal az apróságok egyik kedvence lehet:

Szerinted szeretne a gyereked egy kiterült Gulliverben mászkálni a sapnyolországi Valenciában? Ha igen, akkor ez az ő terepe:

(via Babble)