Ezért nem érdemes túl sok játékkal elhalmozni a gyereket!

Szülőként hajlamosak vagyunk abba a hibába esni, hogy túl sok játékkal halmozzuk el a gyereket, hogy ne unatkozzon, túl sok különórára járatjuk, hogy megfelelő fejlesztésben részesüljön, és túlzásba visszük az aggódást is a biztonsága miatt. Pedig jobban járnánk mi is és a gyerek is, ha rendet raknánk a káoszban, és egyszerűsítenénk az életünkön.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
gyerek
2018. szeptember 06. Dívány

A gyereknevelés során elkövetett túlzások nemcsak a szülő számára fárasztóak, de a gyerek kreativitására nézve is károsak. Az irányításmániás és túl nagy elvárásokkal rendelkező szülők (ők az úgynevezett tigrisanyák) gyerekeinél például gyakrabban jelentkezik depresszió, ingerültség és szociális zavarok. Eközben pedig a brit szülők háromnegyede azt mondja, hogy nem ér rá esti mesét olvasni a gyerekének.

Túlságosan elfoglaltak lettünk, és a gyerekünk idejét is betáblázzuk, ahelyett, hogy hagynánk gyereknek lenni. Pedig ha leegyszerűsítenénk a világát, akkor jobban megélhetné a jelen pillanatokat, és valóban kibontakozhatna a kreativitása, írja a Green Child Magazine a minimalista gyereknevelést bemutató cikkében.

Ne félj attól, hogy unatkozni fog!

A csendes, önálló játék során is fejlődik a személyisége, mert így van lehetősége a befelé fordulásra, az önreflexióra. Engedjük meg, hogy ő döntse el, hogy mit szeretne csinálni! Persze ez nem jelenti azt, hogy hagyjuk egész nap tévét nézni, de adjunk neki több szabadidőt, és hagyjuk, hogy kiválassza, mit szeretne játszani. Csak jót teszünk azzal, ha megengedjük, hogy részben ő irányítsa az életét. Minden szülő a legjobbat szeretné a gyerekének, és abban bízik, hogy majd sikeres felnőtt lesz belőle, de ehhez az is kell, hogy ő megismerje saját magát és a határait.

A cikk itt folytatódik.