Főszerepben a tojás – így díszítsd a lakásod húsvétkor!

Már megvetted a sonkát, a barkát, a csokinyulakat, de úgy érzed, valami hiányzik? Íme, néhány tipp, hogyan csempészhetsz egyszerűen húsvéti hangulatot a lakásba!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
otthon
2019. április 19. C.L.

Közeleg a húsvét, ezzel párhuzamosan pedig gyűlik a teendők, bevásárolandók listája. Más ünnepekhez hasonlóan most is fontos a ráhangolódás, ezért nem árt (lakásunknak és lelkünknek sem), ha néhány apró trükkel csempésszük be a vidámságot otthonunkba.

Így néz ki a lakás? Ne csüggedj! Van néhány tippünk (lustáknak és lelkeseknek egyaránt), hogyan fogj hozzá a húsvéti díszítéshez!

A húsvéti dekoráció alapvető pillére a tavasz, a vidámság. Jó hír, hogy ezt most már viszonylag könnyen lakásunkba is becsempészhetjük. Az aranyeső ágai garantáltan meghozzák a hangulatunkat, de egy csokor ibolya, vagy néhány zöld ágacska is megteszi! Akinek nincs kert vagy egy kósza bokor a közelében, az vásároljon néhány tulipánt, nárciszt vagy jácintot a sarki virágüzletben!

Ha van időnk, rengeteget spórolhatunk a dekoráció elkészítésén! Egy színes szalvéta például csodákra képes! Apró csíkokra vágva, lapjára szétszedve kiválóan megágyazhatunk a tojásoknak, ráadásul még öko-megoldást is választottunk! Akinek nincs ideje ezzel szöszmötölni, természetesen üzletben is beszerezheti a papír-füvet.

Tippünk: százforintos boltban szinte az összes itt bemutatott kelléket megvásárolhatod. Kevésbé mutatós, ám annál gyorsabb megoldást kínál, éls ha csak erre van időd, ne szégyelld! Már néhány barkára felaggatott műanyag tojással és egy plüss báránykával remek hangulatot lehet elérni!

Sokat dobhat asztalunkon egy kis díszes szalvéta is. Vannak, akik a kacsás-nyuszis módit választják, mások a tojásokra esküsznek!

A locsolókat illik várni valamivel…node mi van akkor, ha nincs idő tojást festeni? Vagy többen, esetleg kevesebben érkeznek? Ideális megoldás a hálóban kapható színes csokitojás, ami húsvéti dekorációnak is kitűnő. Ráadásul az ünnep végeztével könnyen “eltakaríthatjuk”. Vigyázat! Ne kakaós bevonóból készült árut válasszunk!

No és akkor a barka…az ünnepi díszítés legfőbb kellékei természetesen a tojásokkal díszített ágacskák. Amikor barkát vásárolunk, nem csak az árra, a minőségre is érdemes odafigyelni, ugyanis nem mindegy, mennyire “díszíthető” a növényünk. Minden esetre vásárlás előtt érdemes körülnézni. A piacokon lehet, hogy olcsóbban jutunk hozzá nagyobb és szebb csokrokhoz, mint a virágüzletekben!

Ami pedig a tojásokat illeti…számtalan szín, minta, anyag, festék létezik, amivel színpompássá tehetjük őket. Álljon itt néhány ötlet – a teljesség igénye nélkül – kifújt vagy akár főtt tojások díszítésére!

A hagyományos…

…és az extrém minta:

Az üvegfestékkel…

…és a patkolókováccsal elkészített darab:

Valamint olyan, amire flittereket ragasztottak, zsírkrétát olvasztottak vagy éppen szalvétatechnikával helyeztek rá mintát.

Az sem baj, ha apró barátokat aggatunk a tojások mellé:

De találjunk ki bármilyen húsvéti dekorációt, a lényeg, hogy szívünket-lelkünket adjuk bele a díszítésbe!

További tojásdíszítési ötletekért kattintsatok ide.