Hogyan készíts téli fekvőhelyet a kinti macskátoknak?

Mostanság már egyre hidegebbek az esték és a reggelek. Ideje, hogy gondoskodjunk a kertben tartott macskánk téli fekhelyéről, ahová behúzódhat majd a téli hideg elől. Mutatjuk, hogy hogyan készítsd el ezt a kis alkalmatosságot!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
videó
2017. szeptember 20. Paulik András

Természetesen minden kőszívű apukának – főleg ha a gyerekek is ott nyivákolnak mellette – megesik a szíve a hideg kertben nagy szemekkel, segítségkérően pislogó házi cicán. Az addig OK, hogy mi sem engedjük be (max. az előszobába néha), de mert a kinti cica legyen kinti. Most láttuk, hogy jól elkezdte felépíteni a téli bundáját, de azért mindent egybevetve kell valamit tennünk, hogy ha majd itt lesznek a farkasordító hidegek, akkor ne fagyjon meg szegény.

Akinek van kellemes garázsa vagy tárolója, ahová a cicának kis bejáratot csináltat (lengőajtós megoldás), akkor az ő problémája nagyjából ezzel meg is oldódott.

Akinek viszont nincs más lehetősége, bizony készítenie kell valamit.

Mutatjuk, hogyan!

  1. Keress egy nagyobb dobozt!
  2. Szerezz egy kisebb dobozt, ami lazán belefér a nagyobbikba úgy, hogy a kettő között maradjon még hely, illetve, hogy a kisebbikbe kényelmesen beleférjen egy macsek!
  3. Vágj egy macskának való lyukat bejáratnak a 2 doboz ugyanazon részére. Ha sorjás lenne a bejárat széle, akkor azt szüntesd meg – praktikusan ragassz rá szigetelőszalagot mind a négy oldalára!
  4. Helyezd a kisebb dobozt a nagyobba! A két doboz közötti részt pedig valamilyen jó hőszigetelő anyaggal kell kibélelni. A legjobb a hungarocell, de ha más nincs, rongyokkal vagy szénával is pótolhatod. (Mi a belső doboz ALÁ és FÖLÉ is tettünk hungarocellt a nagy dobozon belülre…)
  5. Zárd le a dobozokat és a belsőt béleld ki, hogy kényelmes fekhelye legyen (mi kisállat-kereskedésben kapható réti szénát használtunk erre a célra)!

 

Ha ezzel megvagy, akkor már csak rá kell venned a kisállatodat, hogy vegye birtokba kezed munkáját!

Itt van két videó is a műveletről: